Was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Meng de komkommerplakjes in een schaal met de Hollandse rauwkost en de amandelen. Klop een dressing van de azijn, 4 el olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de rauwkostsalade.
Was de puntpaprika’s, halveer deze over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de kipreepjes 2 min. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak nog 4 min.
Pof ondertussen de aardappelen 9 min. in de magnetron op 700 watt. Laat de aardappelen in de verpakking 1 min. nagaren. Neem uit de verpakking en snijd ze in de lengte doormidden.
Serveer de aardappelen met de knoflooksaus, het kip-paprikamengsel en de rauwkostsalade.
Kipreepjes met gepofte aardappel en rauwkost
Shoarma anders: met een gepofte aardappel en lekker veel groente.
- bereidingstipHeb je geen magnetron, dan kun je de aardappelen ook in de oven poffen. Halveer ze met schil in de lengte, prik er rondom gaatjes in en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in een voorverwarmde oven op 200 ºC in ca. 55 min. Controleer ze op gaarheid door er een satéprikker in te steken.
- combinatietipLekkere wijn bij dit gerecht: Lindeman's Bin 55 Shiraz Cabernet.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Paprika's schoonmaken
Instructievideo - 00:28 min.
Kipreepjes met gepofte aardappel en rauwkost
Shoarma anders: met een gepofte aardappel en lekker veel groente.

hoofdgerecht
4 personen
740 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Was de komkommer en snijd deze in dunne plakjes. Meng de komkommerplakjes in een schaal met de Hollandse rauwkost en de amandelen. Klop een dressing van de azijn, 4 el olie en breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de rauwkostsalade.
Was de puntpaprika’s, halveer deze over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de kipreepjes 2 min. Voeg de paprikareepjes toe en roerbak nog 4 min.
Pof ondertussen de aardappelen 9 min. in de magnetron op 700 watt. Laat de aardappelen in de verpakking 1 min. nagaren. Neem uit de verpakking en snijd ze in de lengte doormidden.
Serveer de aardappelen met de knoflooksaus, het kip-paprikamengsel en de rauwkostsalade.
bereidingstip:Heb je geen magnetron, dan kun je de aardappelen ook in de oven poffen. Halveer ze met schil in de lengte, prik er rondom gaatjes in en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Pof de aardappelen in een voorverwarmde oven op 200 ºC in ca. 55 min. Controleer ze op gaarheid door er een satéprikker in te steken.
combinatietip:Lekkere wijn bij dit gerecht: Lindeman's Bin 55 Shiraz Cabernet.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 komkommer
300 g Hollandse rauwkost
80 g gerookte amandelen
2 el azijn
5 el (olijf)olie
2 rode puntpaprika's
400 g kipdijfiletreepjes shoarma
4 pofaardappelen
100 ml knoflooksaus
Dit heb je nodig
magnetron