Pas­ta met pa­pri­kasaus en bur­ra­ta

Zo weinig ingrediënten maar o zo veel smaak!

(3) waardeer
italiaans hoofdgerecht Zo weinig ingrediënten maar o zo veel smaak! 4 personen
5 3

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd ondertussen de uien in halve ringen van 1 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien ca. 8 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om en bestrooi met wat peper en zout. De uien mogen lichtbruin kleuren en een beetje karamelliseren.
  2. Laat de paprika’s uitlekken en vang 2 el van het vocht op (per 4 personen). Snijd de paprika’s grof. Voeg de paprika’s met het opgevangen vocht en ¾ van de gerookte amandelen toe aan de uien. Schep met een kopje een beetje kookvocht uit de pan met de pasta en giet ca. 100 ml kookvocht (per 4 personen) bij het paprikamengsel. Verwarm nog 5 min. mee.
  3. Doe het uien-paprikamengsel een hoge beker en pureer tot een gladde saus. Bestrooi met versgemalen peper. Hak de rest van de amandelen grof.
  4. Verdeel de pasta over een groot serveerschaal. Verdeel daar de saus, de gehakte amandelen en de burratine over.

variatietip:

De burratine kun je vervangen door burrata of buffelmozzarella

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 64 g
    waarvan suikers 10 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in
juni/juli 2020

Pasta met paprikasaus en burrata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pas­ta met pa­pri­kasaus en bur­ra­ta

1
1
  • 300 g farfalle

Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 300 g rode uien

Snijd ondertussen de uien in halve ringen van 1 cm.

3
3
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de uien ca. 8 min. op middelhoog vuur.

4
4

Schep regelmatig om en bestrooi met wat peper en zout. De uien mogen lichtbruin kleuren en een beetje karamelliseren.

5
5
  • 465 g gegrilde paprika's in pot

Laat de paprika’s uitlekken en vang 2 el van het vocht op (per 4 personen). Snijd de paprika’s grof.

6
6
  • 75 g gerookte amandelen

Voeg de paprika’s met het opgevangen vocht en de gerookte amandelen toe aan de uien.

7
7

Schep met een kopje een beetje kookvocht uit de pan met de pasta en giet ca. 100 ml kookvocht (per 4 personen) bij het paprikamengsel. Verwarm nog 5 min. mee.

8
8
  • 25 g gerookte amandelen

Doe het uien-paprikamengsel een hoge beker en pureer tot een gladde saus. Bestrooi met versgemalen peper. Hak de rest van de amandelen grof.

9
9
  • 150 g burratine

Verdeel de pasta over een groot serveerschaal. Verdeel daar de saus, de gehakte amandelen en de burratine over.

variatietip:

De burratine kun je vervangen door burrata of buffelmozzarella

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.