Zelfgemaakte amandelmelk
Zelfgemaakte amandelmelk

Zelfgemaakte amandelmelk

Het enige wat je nodig hebt voor deze melk zijn amandelen. En geduld. Maar dat wordt beloond!

5 min. bereiden
8 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

3 personen

175 g

ongebrande amandelen

700 ml

kraanwater

Dit heb je nodig

  • zeef

Het enige wat je nodig hebt voor deze melk zijn amandelen. En geduld. Maar dat wordt beloond!

Aan de slag

1

Week de amandelen 8 uur in ruim water. Giet af, spoel goed af en doe met 700 ml water in de blender. Maal 2 min. tot de amandelen fijngemalen zijn.

2

Schenk het mengsel in porties door de zeef. Druk zo nodig met een lepel voorzichtig aan, zodat alle melk eruit komt. Zeef eventueel twee keer. Bewaar in de koelkast.

variatietipVoeg 1 el rauwe cacao en 2 el ahornsiroop of honing toe aan de amandelen en het water in de blender. Het resultaat: amandelchocolademelk.