Eend met 5 spices, sinaasappel en gember met pannenkoekjes
De 5 spices, gember en sinaasappel geven de eend een verrassend lekkere smaak. De oven doet het verdere werk.

Advertentie
Ingrediënten
- 4 tenen knoflook
- 5 cm verse gember
- 1 medium handsinaasappel (schoongeboend)
- 3 el vijfkruidenpoeder
- 3 el arachideolie
- 1½ kg hele eend van de vakslager (op kamertemperatuur)
- 150 g winterpeen
- ½ komkommer
- ½ bosje salade-ui
- 20 pekingeendwrappers
- 150 ml hoisinsaus
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 160 ˚C. Halveer de knoflook over de lengte. Rasp de gember en snijd de sinaasappel in 6 parten. Meng de 5 spices met ¼ van de gember en de olie.
- Smeer de eend van buiten in met de kruidenolie en breng op smaak met peper en zout. Meng knoflook, sinaasappelparten en de rest van de gember door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de eend ermee.
- Leg de eend met de borst naar beneden op een rooster en schuif een bakplaat onder het rooster om het vocht op te vangen. Bak in het midden van de oven in 11/2 uur goudbruin en gaar.
- Snijd ondertussen de bovenkant van de peen eraf en snijd in stukken van 5 cm lang. Snijd de stukken in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes. Halveer de komkommer in de lengte en schraap het vruchtvlees eruit. Snijd in stukken van 5 cm vervolgens in plakken en daarna in reepjes. Snijd een stukje van de bovenkant en het groene deel van de salade ui. Snijd in stukken van 5 cm en vervolgens in reepjes.
- Verwarm de wrappers volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de eend uit de oven en trek met een vork het vlees van het bot, snijd het borstvlees en vel in plakjes en meng alles door elkaar. Serveer met de knapperige groente, wrappers en hoisinsaus.
bereidingstip:
De eend heeft ca. 11/2 dag nodig om te ontdooien.
combinatietip:
Restjes over? Stukjes eend zijn de volgende dag ook heerlijk op een sandwich of door een Aziatische salade.
Tip:
Dit gerecht is ook voldoende voor 6 personen, mits het een onderdeel van meerdere gangen is. Gebruik dan 4 pekingeendwrappers p.p.

Julienne snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 1.240 kcal
- eiwit 33 g
- koolhydraten 52 g
-
vet 98 g
waarvan verzadigd 31 g - natrium 1.300 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Eend met 5 spices, sinaasappel en gember met pannenkoekjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Eend met 5 spices, sinaasappel en gember met pannenkoekjes
Verwarm de oven voor op 160 ˚C.
- 4 tenen knoflook
- 5 cm verse gember
- 1 medium handsinaasappel
- 3 el vijfkruidenpoeder
- 3 el arachideolie
Halveer de knoflook over de lengte. Rasp de gember en snijd de sinaasappel in 6 parten. Meng de 5 spices met ¼ van de gember en de olie.
- 1½ kg hele eend van de vakslager
Smeer de eend van buiten in met de kruidenolie en breng op smaak met peper en zout.
Meng knoflook, sinaasappelparten en de rest van de gember door elkaar en breng op smaak met peper en eventueel zout. Vul de eend ermee.
Leg de eend met de borst naar beneden op een rooster en schuif een bakplaat onder het rooster om het vocht op te vangen.
Bak in het midden van de oven in 11/2 uur goudbruin en gaar.
- 150 g winterpeen
Snijd ondertussen de bovenkant van de peen eraf en snijd in stukken van 5 cm lang. Snijd de stukken in dunne plakken en vervolgens in dunne reepjes.
- ½ komkommer
- ½ bosje salade-ui
Snijd een stukje van de bovenkant en het groene deel van de salade ui. Snijd in stukken van 5 cm en vervolgens in reepjes.
- 20 pekingeendwrappers
Verwarm de wrappers volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Neem de eend uit de oven en trek met een vork het vlees van het bot, snijd het borstvlees en vel in plakjes en meng alles door elkaar.
- 150 ml hoisinsaus
Serveer met de knapperige groente, wrappers en hoisinsaus.
bereidingstip:
De eend heeft ca. 11/2 dag nodig om te ontdooien.
combinatietip:
Restjes over? Stukjes eend zijn de volgende dag ook heerlijk op een sandwich of door een Aziatische salade.