Bloemkoolsalade met spekjes en paprika
Dit bijgerecht ziet er piekfijn en uit met die kerststerren van paprika.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- ½ rode ui
- 210 g kapperappeltjes (pot)
- 1 kleine bloemkool (klein)
- 100 g gerookte spekreepjes
- 10 g verse dille (bakje à 20 g)
- 1 el mierikswortel in pot (potje 140 g)
- 5 el yoghurt
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot (pot)
Keukenspullen
- grillpan
- steruitsteekvorm
Advertentie
Bereiden
- Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng met de kapperappeltjes en 4 el van het kappertjessap en laat 20 min. marineren.
- Snijd ondertussen de bloemkool in plakken van 1½ cm dik. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en gril de plakken in 8 min. goudbruin. Keer regelmatig.
- Bak de spekreepjes zonder olie of boter in 6 min. op middelhoog vuur uit. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Snijd ondertussen de dille fijn. Klop de dille, mierikswortel en yoghurt tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Laat de paprika uitlekken. Steek 12 sterren uit de paprika. Snijd de rest van het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat de ui en kapperappeltjes uitlekken, vang 1 el vocht op en voeg toe aan de dressing.
- Verdeel de bloemkool, spekjes en ui over een schaal en besprenkel met de dressing. Verdeel de paprikasterren en stukjes paprika erover.
bewaartip:
Je kunt deze salade 1 dag van tevoren maken, t/m het snijden van de gegrilde paprika. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ga voor het serveren verder met de marinade.

Bloemkoolsalade met spekjes en paprika
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 150 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 9 g
waarvan verzadigd 4 g - natrium 1.205 mg
- vezels 4 g
Ook te zien in
Bloemkoolsalade met spekjes en paprika
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Bloemkoolsalade met spekjes en paprika

- ½ rode ui
- 210 g kapperappeltjes
Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng met de kapperappeltjes en 4 el van het kappertjessap en laat 20 min. marineren.

- 1 kleine bloemkool
Snijd ondertussen de bloemkool in plakken van 1½ cm dik. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en gril de plakken in 8 min. goudbruin. Keer regelmatig.

- 100 g gerookte spekreepjes
Bak de spekreepjes zonder olie of boter in 6 min. op middelhoog vuur uit. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

- 10 g verse dille
- 1 el mierikswortel in pot
- 5 el yoghurt
Snijd ondertussen de dille fijn. Klop de dille, mierikswortel en yoghurt tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
Laat de paprika uitlekken. Steek 12 sterren uit de paprika. Snijd de rest van het vruchtvlees in kleine blokjes.

Laat de ui en kapperappeltjes uitlekken, vang 1 el vocht op en voeg toe aan de dressing.

Verdeel de bloemkool, spekjes en ui over een schaal en besprenkel met de dressing. Verdeel de paprikasterren en stukjes paprika erover. Lekker!
bewaartip:
Je kunt deze salade 1 dag van tevoren maken, t/m het snijden van de gegrilde paprika. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ga voor het serveren verder met de marinade.