bewaar
Bloemkoolsalade met spekjes en paprika
Bloemkoolsalade met spekjes en paprika
bewaar

Bloemkoolsalade met spekjes en paprika

Dit bijgerecht ziet er piekfijn en uit met die kerststerren van paprika.

30 min. bereiden
23waarderingen

Ingrediënten

4 personen

½

rode ui

210 g

kapperappeltje

1

kleine bloemkool

100 g

gerookte spekreepjes

10 g

verse dille

1 el

mierikswortel in pot

5 el

yoghurt

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • steruitsteekvorm

Dit bijgerecht ziet er piekfijn en uit met die kerststerren van paprika.

Aan de slag

1

Snijd de ui in dunne halve ringen. Meng met de kapperappeltjes en 4 el van het kappertjessap en laat 20 min. marineren.

2

Snijd ondertussen de bloemkool in plakken van 1½ cm dik. Verhit de grillpan op middelhoog vuur en gril de plakken in 8 min. goudbruin. Keer regelmatig.

3

Bak de spekreepjes zonder olie of boter in 6 min. op middelhoog vuur uit. Schep met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

4

Snijd ondertussen de dille fijn. Klop de dille, mierikswortel en yoghurt tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Laat de paprika uitlekken. Steek 12 sterren uit de paprika. Snijd de rest van het vruchtvlees in kleine blokjes. Laat de ui en kapperappeltjes uitlekken, vang 1 el vocht op en voeg toe aan de dressing.

6

Verdeel de bloemkool, spekjes en ui over een schaal en besprenkel met de dressing. Verdeel de paprikasterren en stukjes paprika erover.

bewaartipJe kunt deze salade 1 dag van tevoren maken, t/m het snijden van de gegrilde paprika. Bewaar afgedekt in de koelkast. Ga voor het serveren verder met de marinade.

Bloemkoolsalade met spekjes en paprika

Instructievideo - 02:22 min.