bewaar
Knolselderij in zoutkorst met crème fraîche
Knolselderij in zoutkorst met crème fraîche
bewaar

Knolselderij in zoutkorst met crème fraîche

Op zoek naar een bijzonder bijgerecht? Je hebt het gevonden!

25 min. bereiden
1 uur 30 min. oventijd
45 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

tarwebloem

200 g

tafelzout

5

middelgroot ei

150 ml

kraanwater

20 g

koelverse Italiaanse kruidenmix

1

citroen

150 ml

kraanwater

1

knolselderij

125 g

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • huishoudfolie

  • staafmixer

  • sateprikker

Op zoek naar een bijzonder bijgerecht? Je hebt het gevonden!

Aan de slag

1

Meng de bloem met het zout. Splits de eieren en voeg de eiwitten met het water toe aan de bloem. De eidooiers worden niet gebruikt. Kneed tot een samenhangend deeg. Kneed 5 min. door tot het deeg zacht en soepel voelt. Verpak in huishoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.

2

Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Ris de blaadjes van de takjes tijm en rozemarijn uit de kruidenmix en doe samen met de blaadjes salie in een hoge beker. Snijd de oregano fijn en houd apart. Rasp de gele schil van de citroen en voeg samen met het water toe aan de kruiden. Pureer met de staafmixer. Snijd een dun plakje van de boven- en onderkant van de knolselderij en verwijder de schil rondom.

3

Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een cirkel van ca. 1 cm dikte en groot genoeg om de knolselderij te verpakken. Zet de knolselderij met de platte kant in het midden van de deeglap en bestrijk met het kruidenmengsel. Vouw het deeg zo strak mogelijk naar boven om de knolselderij heen. Werk voorzichtig, het deeg mag niet scheuren. Druk het deeg aan de bovenkant goed aan, zodat er geen opening meer te zien is. Verwijder het overtollige deeg.

4

Bak de knolselderij ca. 90 min. in het midden van de oven. Prik er na 70 min. met een satéprikker in. Als de binnenkant zacht voelt, dan is de knolselderij gaar. Neem de knolselderij uit de oven en laat 15 min. afkoelen.

5

Pers ondertussen de helft van de citroen uit. Meng de fijngesneden oregano en het citroensap naar smaak met de crème fraîche en breng op smaak met peper. Snijd met een scherp mes het deeg los en neem de knolselderij uit het deeg. Het deeg kun je niet eten. Snijd de knolselderij in plakken van 1 cm en serveer met de crème fraîche.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.