Lauwwarme couscous met groenten en kruidenricotta
Heerlijk couscousgerecht zonder vlees of vis. Wat er wél in zit: heel veel groene groenten.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- ½ groene paprika
- 40 g gedroogde abrikozen zonder pit
- 10 g verse selderij
- 80 g ricotta (verse kaas)
- 50 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes
- 100 g verse spinazie
- 200 g diepvries tuinerwten (ontdooid)
- 250 g volkorencouscous (koelvers)
- 1 tl hot currypoeder (strooier 35 g, Verstegen)
- 2 el olijfolie (AH Excellent)
- 1 el azijn
Advertentie
Bereiden
- Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Snijd de abrikozen in stukjes en de selderij fijn. Meng de helft van de selderij door de ricotta en breng op smaak met peper. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pistachenoten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
- Laat in dezelfde pan de spinazie in delen slinken. Voeg de paprika, tuinerwten en wat peper toe en verwarm 3 min. Neem van het vuur en meng de pistachenoten erdoor. Meng ondertussen de couscous met de currypoeder, olie, azijn, abrikozen, de rest van de selderij en wat peper. Schep de groenten door de couscous en serveer met de kruidenricotta.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 700 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 63 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 8 g - natrium 80 mg
- vezels 16 g
Pittigheid
Ook te zien in
Lauwwarme couscous met groenten en kruidenricotta
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Lauwwarme couscous met groenten en kruidenricotta
- ½ groene paprika
- 40 g gedroogde abrikozen zonder pit
- 10 g verse selderij
- 80 g ricotta
Snijd de abrikozen in stukjes en de selderij fijn. Meng de helft van de selderij door de ricotta en breng op smaak met peper.
- 50 g gepelde (ongezouten) pistachenootjes
Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
- 100 g verse spinazie
- 200 g diepvries tuinerwten
Laat in dezelfde pan de spinazie in delen slinken. Voeg de paprika, tuinerwten en wat peper toe en verwarm 3 min.
Neem van het vuur en meng de pistachenoten erdoor.
- 250 g volkorencouscous
- 1 tl hot currypoeder
- 2 el olijfolie
- 1 el azijn
Meng ondertussen de couscous met de currypoeder, olie, azijn, abrikozen, de rest van de selderij en wat peper.
Schep de groenten door de couscous en serveer met de kruidenricotta.