Spelt met tuinbonen, roerbakgroenten, rookvlees en ei

Duizenden jaren geleden aten ze al spelt, dan móet het wel lekker zijn!

600 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden

10 ingrediënten


Aan de slag


  1. Bereid de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken onder koud stromend water, pel en snijd in parten.

  2. Schaaf ondertussen de peen met een kaasschaaf in plakjes. Snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan en bak de ui, boerenkool en komijn met peper en eventueel zout 7 min. op hoog vuur. Voeg halverwege de tuinbonen toe. Schep regelmatig om.

  3. Meng de spelt en peen door het boerenkoolmengsel en schep op een grote platte schaal. Verdeel het rookvlees en de eipartjes erover. Besprenkel met de citroenolie en serveer.

  • serveertipLekker met pompoenpitten.
  • Ui snipperen

    Instructievideo - 00:52 min.

Gerelateerde recepten

Spelt met tuinbonen, roerbakgroenten, rookvlees en ei

Duizenden jaren geleden aten ze al spelt, dan móet het wel lekker zijn!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig