Zalmburger met frisse zeewier-rijstsalade
Een burger voor echte visliefhebbers! Ben je klaar voor een beetje pit?

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 75 g basmatirijst
- 1 el arachideolie
- 2 gepaneerde zalmburgers
- 2 afbakkaiserbroodjes
- ½ komkommer
- ½ paksoi
- 125 g koelverse zeewiersalades (bakje)
- 2 el azijn
- 35 g veldsla
- 2 el wasabimayonaise
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 220 °C. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel zout toe. Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt op laag vuur in 8 min. gaar. Giet af en laat afkoelen in een schaal.
- Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de zalmburgers op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege. Bak ondertussen de kaiserbroodjes in het midden van de oven in ca. 6-8 min. af.
- Was ondertussen de halve komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes. Snijd de halve paksoi in stukjes. Meng de komkommer met de rijst, paksoi en zeewiersalade. Breng op smaak met de azijn, peper en eventueel zout.
- Snijd de kaiserbroodjes doormidden en beleg ze achtereenvolgens met de veldsla, zalmburgers en wasabimayonaise. Serveer de burgers met de rijstsalade.
variatietip:
Ook lekker met kabeljauwburgers.
Tip:
*Dit product is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box en is niet verkrijgbaar in de winkel.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 875 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 109 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 5 g - natrium 1.380 mg
- vezels 8 g
Ook te zien in
Zalmburger met frisse zeewier-rijstsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Zalmburger met frisse zeewier-rijstsalade
Verwarm de oven voor op 220 °C.
- 75 g basmatirijst
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de rijst en eventueel zout toe.
Breng opnieuw aan de kook en kook afgedekt op laag vuur in 8 min. gaar. Giet af en laat afkoelen in een schaal.
- 1 el arachideolie
- 2 gepaneerde zalmburgers
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak de zalmburgers op middelhoog vuur in 10 min. goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- 2 afbakkaiserbroodjes
Bak ondertussen de kaiserbroodjes in het midden van de oven in ca. 6-8 min. af.
- ½ komkommer
Was ondertussen de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in boogjes.
- ½ paksoi
- 125 g koelverse zeewiersalades
- 2 el azijn
Snijd de paksoi in stukjes. Meng de komkommer met de rijst, paksoi en zeewiersalade. Breng op smaak met de azijn, peper en eventueel zout.
- 35 g veldsla
- 2 el wasabimayonaise
Snijd de kaiserbroodjes doormidden en beleg ze achtereenvolgens met de veldsla, zalmburgers en wasabimayonaise. Serveer de burgers met de rijstsalade.
variatietip:
Ook lekker met kabeljauwburgers.