Verwarm de olijfolie op laag vuur (niet koken) in een pan. Voeg vervolgens een bosje rozemarijn en een bosje tijm toe en zet het vuur uit. Giet terug in fles of in en weckpot en laat 15 min. staan. Daarna wordt de smaak intenser.
Italiaanse olijfolie
Zelfgemaakte olijfolie. Lekker bij pasta’s, salades of om brood in te dippen.
- combinatietipLekker bij pasta’s, salades of om brood in te dippen (zowel koud als warm).
- bewaartipBewaar de olijfolie in een afgesloten fles op weckpot. Na het maken zo'n 2 weken houdbaar.
Gerelateerde recepten
Italiaanse olijfolie
Zelfgemaakte olijfolie. Lekker bij pasta’s, salades of om brood in te dippen.

bijgerecht
1 porties
135 kcal
5 min. bereiden
15 min. wachten
Aan de slag
Verwarm de olijfolie op laag vuur (niet koken) in een pan. Voeg vervolgens een bosje rozemarijn en een bosje tijm toe en zet het vuur uit. Giet terug in fles of in en weckpot en laat 15 min. staan. Daarna wordt de smaak intenser.
combinatietip:Lekker bij pasta’s, salades of om brood in te dippen (zowel koud als warm).
bewaartip:Bewaar de olijfolie in een afgesloten fles op weckpot. Na het maken zo'n 2 weken houdbaar.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 1 portie)
500 ml traditionele olijfolie
5 g takjes rozemarijn
5 g verse tijm