Italiaanse olijfolie
Italiaanse olijfolie

Italiaanse olijfolie

Zelfgemaakte olijfolie. Lekker bij pasta’s, salades of om brood in te dippen.

5 min. bereiden
15 min. wachten
1waarderingen

Ingrediënten

1 porte

500 ml

traditionele olijfolie

5 g

takje rozemarijn

5 g

verse tijm

Zelfgemaakte olijfolie. Lekker bij pasta’s, salades of om brood in te dippen.

Aan de slag

Verwarm de olijfolie op laag vuur (niet koken) in een pan. Voeg vervolgens een bosje rozemarijn en een bosje tijm toe en zet het vuur uit. Giet terug in fles of in en weckpot en laat 15 min. staan. Daarna wordt de smaak intenser.

tip

combinatietipLekker bij pasta’s, salades of om brood in te dippen (zowel koud als warm).

bewaartipBewaar de olijfolie in een afgesloten fles op weckpot. Na het maken zo'n 2 weken houdbaar.