Pittige komkommersalade

Frisse salade van komkommer. De zoetzure dressing met peper zorgt voor een spicy touch.

72 kcal

(Voedingswaarden)

10 min. bereiden / 15 min. wachten

pittig

6 ingrediënten


Aan de slag


  1. Halveer de komkommers in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een theelepel. Snijd de halve komkommers in stukken van 5 cm lang en snijd in de lengte in reepjes van een ½ cm breed. Boen de limoen schoon. Rasp de groene schil en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in partjes.

  2. Snijd het steeltje van de rode peper. Rol de peper tussen je handen zodat de zaadjes eruit vallen. Snijd de peper in dunne ringetjes. Doe het limoenrasp, limoensap, de rode peper, suiker, vissaus en olie in een kommetje. Roer tot de suiker is opgelost en schep door de komkommer. Laat 15 min. staan. Serveer de limoenpartjes erbij.

  • combinatietipLekker met garnalencurry en basmatirijst.
  • variatietipHoud je niet zo van pittig? Laat de rode peper achterwege of serveer er apart bij.
  • Rode peper schoonmaken

    Instructievideo - 00:34 min.

  • Citrus snijden

    Instructievideo - 01:15 min.

Pittige komkommersalade

Frisse salade van komkommer. De zoetzure dressing met peper zorgt voor een spicy touch.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig