Pittige kippenvleugels met mango en pindadip
Gemarineerd in rode peper en chilisaus krijgen de kippenvleugels een zoetzure smaak. Lekker om op te warmen op de barbecue.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 rode pepers
- 200 ml zoete chilisaus
- 1 kg kippenvleugels
- 1 eetrijpe mango
- 50 g gezouten pinda's
- ¼ komkommer
- 1 limoen
- 1 sjalot
- 2 el vissaus
- 1 el kristalsuiker
Lekker erbij
Keukenspullen
- bakpapier
- grillpan
Advertentie
Bereiden
- Snijd het steeltje van de rode pepers. Halveer de pepers in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees heel fijn. Meng de helft van de peper met de zoete chilisaus en verdeel deze over de kippenvleugels. Schep goed om en laat 1 uur marineren in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de kippenvleugels op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd in plakken en gril 4 min. in een grillpan op middelhoog vuur. Keer halverwege.
- Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pinda’s 3 min. op middelhoog vuur. Laat afkoelen op een bord en hak fijn.
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ½ x ½ cm (brunoise) en doe in een kom. Pers de limoen uit. Snipper de sjalot en voeg met de rest van de rode peper, het limoensap, de vissaus, suiker en pinda’s toe aan de komkommer. Roer tot de suiker is opgelost en serveer met de mango bij de kippenvleugels.
combinatietip:
Lekker met koriander.
bewaartip:
Je kunt de kip 1 dag en de dip ½ dag van tevoren thuis bereiden. De kippenvleugels zijn koud lekker, maar je kunt ze ook even kort opwarmen op een kant-en-klare barbecue. De mango kun je ook op de barbecue grillen in plaats van in de grillpan.

Mango snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 580 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 36 g
-
vet 37 g
waarvan verzadigd 7 g - natrium 1.520 mg
- vezels 3 g
Pittigheid
Ook te zien in
Pittige kippenvleugels met mango en pindadip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pittige kippenvleugels met mango en pindadip
- 2 rode pepers
- 200 ml zoete chilisaus
- 1 kg kippenvleugels
Meng de helft van de peper met de zoete chilisaus en verdeel deze over de kippenvleugels. Schep goed om en laat 1 uur marineren in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 ºC.
Leg de kippenvleugels op een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in ca. 40 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- 1 eetrijpe mango
- 50 g gezouten pinda's
- ¼ komkommer
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes van ½ x ½ cm (brunoise) en doe in een kom.
- 1 limoen
- 1 sjalot
- 2 el vissaus
- 1 el kristalsuiker
Roer tot de suiker is opgelost en serveer met de mango bij de kippenvleugels.
combinatietip:
Lekker met koriander.
bewaartip:
Je kunt de kip 1 dag en de dip ½ dag van tevoren thuis bereiden. De kippenvleugels zijn koud lekker, maar je kunt ze ook even kort opwarmen op een kant-en-klare barbecue. De mango kun je ook op de barbecue grillen in plaats van in de grillpan.