Noedelsalade met mango en garnalen
Een avondje Aziatisch? Deze salade is makkelijk te maken, en bevat meerdere oosterse smaken.

Advertentie
Ingrediënten
- 150 g mihoen
- 1 komkommer
- 1 zoete puntpaprika
- 2 eetrijpe mango's
- 4 el Thaise zoete chilisaus
- 2 tl sesamolie
- 1 tl vissaus
- 1 el rijstolie
- 15 g verse koriander
- 200 g jumbogarnalen
Keukenspullen
- vergiet
Advertentie
Bereiden
- Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Halveer de paprika in de lengte, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd de paprika in dunne reepjes. Schil de mango’s en snijd het vruchtvlees in plakken van de pit. Snijd de plakken in repen.
- Meng de chilisaus, sesamolie, vissaus en rijstolie in een grote kom tot een dressing. Schep de mihoen, komkommer, paprika en mango erdoor. Snijd de koriander fijn en strooi met de garnalen over de salade.
variatietip:
Liever vlees dan vis? Vervang de garnalen dan door 200 g in reepjes gesneden rosbief.

Paprika's schoonmaken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 355 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 57 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 605 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Noedelsalade met mango en garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Noedelsalade met mango en garnalen
- 150 g mihoen
Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Doe in een vergiet en spoel koud onder stromend water. Laat uitlekken.
- 1 komkommer
Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd de komkommer in dunne plakjes.
- 1 zoete puntpaprika
- 2 eetrijpe mango's
- 4 el Thaise zoete chilisaus
- 2 tl sesamolie
- 1 tl vissaus
- 1 el rijstolie
Meng de chilisaus, sesamolie, vissaus en rijstolie in een grote kom tot een dressing. Schep de mihoen, komkommer, paprika en mango erdoor.
- 15 g verse koriander
- 200 g jumbogarnalen
Snijd de koriander fijn en strooi met de garnalen over de salade.
variatietip:
Liever vlees dan vis? Vervang de garnalen dan door 200 g in reepjes gesneden rosbief.