Ingrediënten
4 personen
250 g
mihoen
50 g
pinda's
6 eetlepels
sweet Chilisaus
1 eetlepel
Thaise vissaus
1 rijpe
mango
3
bosuitjes
1
komkommer
Aan de slag
Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Rooster de pinda's in een droge koekenpan bruin en krokant en laat ze even afkoelen. Meng de chilisaus met de Thaise vissaus en roer dit door de mihoen. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in de lengte van de pit. Snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes. Verwijder de onderkant en het donkere groen van de bosuitjes. Snijd de bosui doormidden en vervolgens in de lengte in dunne reepjes. Schil de komkommer, snijd hem in drieën en snijd deze stukken in de lengte in dunne reepjes. Schep de mango, de komkommer en de bosui door het mihoenmengsel. De salade kan zowel warm als koud worden geserveerd.
Mihoensalade met mango

bijgerecht
4 personen
385 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Kook de mihoen volgens de aanwijzing op de verpakking. Rooster de pinda's in een droge koekenpan bruin en krokant en laat ze even afkoelen. Meng de chilisaus met de Thaise vissaus en roer dit door de mihoen. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in de lengte van de pit. Snijd het vruchtvlees in de lengte in reepjes. Verwijder de onderkant en het donkere groen van de bosuitjes. Snijd de bosui doormidden en vervolgens in de lengte in dunne reepjes. Schil de komkommer, snijd hem in drieën en snijd deze stukken in de lengte in dunne reepjes. Schep de mango, de komkommer en de bosui door het mihoenmengsel. De salade kan zowel warm als koud worden geserveerd.
algemeen:Meer pit? Als je van pittig houdt, is een verse in ringetjes gesneden rode peper lekker door deze salade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)250 g mihoen
50 g pinda's
6 eetlepels sweet Chilisaus
1 eetlepel Thaise vissaus
1 rijpe mango
3 bosuitjes
1 komkommer