bewaar
Noriscones met wasabi-hüttenkäse
Noriscones met wasabi-hüttenkäse
bewaar

Noriscones met wasabi-hüttenkäse

Hartige, oosters getinte scones met een vleugje kruidig zeewier. Lekker met de pikant-romige dip.

25 min. bereiden
12 min. oventijd
licht pittig
4waarderingen

Ingrediënten

10 porties

2

norivellen

100 g

Parmigiano Reggiano

1 tl

bakpoeder

2 g

zout

250 g

zelfrijzend bakmeel

75 g

ongezouten roomboter

175 ml

karnemelk

2 el

sesamzaad

200 g

koelverse hüttenkäse kaas

1 tl

wasabipasta

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Hartige, oosters getinte scones met een vleugje kruidig zeewier. Lekker met de pikant-romige dip.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Rasp de kaas. Knip de norivellen met een schaar in kleine stukjes. Meng het bakpoeder en zout met het zelfrijzend bakmeel en werk met je vingers snel de boter erdoor. Meng de kaas erdoor. Voeg de karnemelk toe. Kneed kort tot een samenhangend deeg. Kneed de fijngesneden nori er snel in delen doorheen.

2

Bestuif je handen met wat bakmeel en vorm een dikke rol van het deeg. Snijd in 10 gelijke stukken. Leg de stukken op de snijkant op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de bovenkant met de extra karnemelk. Bestrooi met het sesamzaad en bak in het midden van de oven in ca. 12 min. goudbruin en gaar. Meng ondertussen de hüttenkäse met de wasabi. Serveer de scones met de wasabihüttenkäse.

combinatietipLekker met geroerbakte zeekraal.