Snijd de sushigember fijn en meng in een kom met de hoisinsaus, sojasaus, honing, rijstazijn, chilivlokken en limoensap. Bestrooi met peper en eventueel zout. Voeg de speklapjes toe en laat minimaal 8 uur afgedekt in de koelkast marineren. Laat vervolgens het vlees 30 min. op kamertemperatuur komen.
Steek de barbecue aan. Gril het vlees in 20-25 min. gaar. Keer regelmatig.
Speklapjes van de BBQ
Echte grillmasters geven hun speklapjes een beetje extra spice en bite.
- bereidingstipGeen barbecue? Je kunt het vlees ook in de grillpan bereiden.
- combinatietipLekker met gesneden bosui, geroosterd sesamzaad en partjes limoen.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Barbecue aansteken
Instructievideo - 01:07 min.
Gerelateerde recepten
Speklapjes van de BBQ
Echte grillmasters geven hun speklapjes een beetje extra spice en bite.

hoofdgerecht
4 personen
335 kcal
25 min. bereiden
8 uur 30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de sushigember fijn en meng in een kom met de hoisinsaus, sojasaus, honing, rijstazijn, chilivlokken en limoensap. Bestrooi met peper en eventueel zout. Voeg de speklapjes toe en laat minimaal 8 uur afgedekt in de koelkast marineren. Laat vervolgens het vlees 30 min. op kamertemperatuur komen.
Steek de barbecue aan. Gril het vlees in 20-25 min. gaar. Keer regelmatig.
bereidingstip:Geen barbecue? Je kunt het vlees ook in de grillpan bereiden.
combinatietip:Lekker met gesneden bosui, geroosterd sesamzaad en partjes limoen.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 el sushigember
2 el hoisinsaus
1 el sojasaus
1 el honing
½ el rijstazijn
1 tl chilivlokken
2 el limoensap
500 g speklapjes
Dit heb je nodig
barbecue