bewaar
Witte-tonijnsteak van de BBQ met watermeloen
Witte-tonijnsteak van de BBQ met watermeloen
bewaar

Witte-tonijnsteak van de BBQ met watermeloen

Watermeloen doet het ook heel goed bij vis. Hoe je dat dan combineert? Door er een salsa bij te maken, bijvoorbeeld. PS, ook lekker uit de grillpan.

30 min. bereiden
20waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

watermeloen

10 g

verse munt

50 g

Kalamata-olijven zonder pit

2 el

extra vierge olijfolie

4

witte-tonijnsteaks

1 el

traditionele olijfolie

Dit heb je nodig

  • barbecue of grillpan

Watermeloen doet het ook heel goed bij vis. Hoe je dat dan combineert? Door er een salsa bij te maken, bijvoorbeeld. PS, ook lekker uit de grillpan.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan of verhit de grillpan. Snijd de watermeloen in parten en het vruchtvlees in blokjes van 1 cm. Doe in een schaal.

2

Haal de blaadjes van de takjes munt. Snijd de blaadjes in reepjes en de olijven in stukjes en voeg toe. Meng de olie door de meloensalsa. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Besprenkel de tonijnsteaks met de olie, bestrooi met peper en zout en gril 3 min. op de barbecue of in de grillpan. Keer halverwege. Serveer de tonijn met de meloensalsa.

variatietipWitte-tonijnsteaks zijn alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels en op ah.nl. Je kunt de steaks ook vervangen door kabeljauwhaasjes. Kijk voor de bereidingstijd hiervan op de verpakking.

combinatietipLekker met grove guacamolesalade van gegrilde groenten. Kijk elders op deze website voor een recept.

Barbecue aansteken

Instructievideo - 01:07 min.