Italiaanse-kruidenmarinade
Het mooie aan Italiaanse kruiden? Ze zijn een smaakexplosie, en dat geldt óók voor het vlees dat je marineert!

Advertentie
Ingrediënten
- 1 citroen (schoongeboend)
- 20 g verse Italiaanse kruidenmix (bakje)
- 1 tl zeezout
- ½ tl versgemalen zwarte peper
- 2 el traditionele olijfolie
Keukenspullen
- staafmixer met beker
Advertentie
Bereiden
Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Ris de blaadjes van de kruiden uit het kruidenmix-bakje en doe in een hoge beker. Voeg het citroenrasp, 3 el citroensap, het zeezout, de peper en olie toe en pureer met de staafmixer tot een marinade.
combinatietip:
Verdeel de marinade over 4 biefstukken. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Gril het vlees ca. 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.
combinatietip:
Lekker bij biefstuk, kip en vis.

Citrus snijden
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 75 kcal
- koolhydraten 1 g
-
vet 8 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 210 mg
Ook te zien in
Italiaanse-kruidenmarinade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Italiaanse-kruidenmarinade
- 1 citroen
- 20 g verse Italiaanse kruidenmix
- 1 tl zeezout
- ½ tl versgemalen zwarte peper
- 2 el traditionele olijfolie
Voeg het citroenrasp, 3 el citroensap, het zeezout, de peper en olie toe en pureer met de staafmixer tot een marinade.
combinatietip:
Verdeel de marinade over 4 biefstukken. Laat minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast marineren. Gril het vlees ca. 4 min. op de barbecue. Keer halverwege.
combinatietip:
Lekker bij biefstuk, kip en vis.