Paprika's in kruidenmarinade
Paprika's in kruidenmarinade

Paprika's in kruidenmarinade

35 min. bereiden
2 uur wachten
35waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

rode paprika's

2

gele paprika's

1 teentje

knoflook

1 zakje

verse Italiaanse kruidenmix

10 g

verse basilicum

1 theelepel

vloeibare honing

2 eetlepels

balsamicoazijn

6 eetlepels

extra vierge olijfolie

zout

(versgemalen) peper

Dit heb je nodig

  • plastic zak

Aan de slag

(kan ca. 2 dagen van tevoren): Grill voorverwarmen op hoogste stand. Paprika's wassen en in hun geheel onder hete grill schuiven. Paprika's in 10 à 15 minuten aan alle kanten roosteren, tot vel begint te blakeren. Af en toe keren. Paprika's ca. 10 minuten in plastic zak laten rusten. Intussen knoflook pellen en fijnhakken. Harde steeltjes van Italiaanse kruiden verwijderen en kruiden fijnhakken. Basilicum fijnhakken. In kom honing, azijn, olie, knoflook, Italiaanse kruiden en basilicum tot saus roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Velletjes van paprika's trekken en paprika's halveren. Zaadlijsten verwijderen en paprika's in niet te kleine repen snijden. Paprika door dressing scheppen en minstens 2 uur laten intrekken.