Tonijnsandwich met bietensalade
De basis: speltbrood. De vulling: een mengsel van tonijn met roomkaas en bietjes. Erbij: bietensalade!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 12 sneetjes speltbrood
- 400 g tonijnstukken in olijfolie
- 125 g verse roomkaas met kruiden
- 330 g kleine zoetzure augurken
- 400 g geraspte bietjes
- 300 g rauwkost radijsmix
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 el appelciderazijn
- 60 g ongebrande walnoten
Keukenspullen
- broodrooster
- 8 sateprikkers
Advertentie
Bereiden
- Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Laat de tonijn uitlekken en meng met de roomkaas, peper en eventueel zout. Snijd de augurken in de lengte in dunne plakken.
- Besmeer 8 sneetjes brood aan één kant met het tonijnmengsel. Verdeel de augurk en de helft van de bietjes erover. Leg steeds 2 belegde sneetjes brood met het beleg naar boven op elkaar en dek af met een onbelegd sneetje. Steek in elke sandwich 2 satéprikkers en snijd de sandwich voorzichtig schuin door.
- Doe de radijsmix en de rest van de bietjes in een schaal. Meng de olie, azijn, peper en eventueel zout tot een dressing en meng door de salade. Hak de walnoten grof en strooi erover. Serveer de sandwich met de salade.
combinatietip:
Lekker met groentechips.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 705 kcal
- eiwit 34 g
- koolhydraten 56 g
-
vet 36 g
waarvan verzadigd 9 g - natrium 1.150 mg
- vezels 11 g
Ook te zien in
Tonijnsandwich met bietensalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tonijnsandwich met bietensalade
- 12 sneetjes speltbrood
- 400 g tonijnstukken in olijfolie
- 125 g verse roomkaas met kruiden
Rooster de sneetjes brood in de broodrooster. Laat de tonijn uitlekken en meng met de roomkaas, peper en eventueel zout.
- 330 g kleine zoetzure augurken
Snijd de augurken in de lengte in dunne plakken.
- 200 g geraspte bietjes
Besmeer 8 sneetjes brood aan één kant met het tonijnmengsel. Verdeel de augurk en de bietjes erover.
Leg steeds 2 belegde sneetjes brood met het beleg naar boven op elkaar en dek af met een onbelegd sneetje.
Steek in elke sandwich 2 satéprikkers en snijd de sandwich voorzichtig schuin door.
- 300 g rauwkost radijsmix
- 200 g geraspte bietjes
- 3 el traditionele olijfolie
- 1 el appelciderazijn
Doe de radijsmix en de rest van de bietjes in een schaal. Meng de olie, azijn, peper en eventueel zout tot een dressing en meng door de salade.
- 60 g ongebrande walnoten
Hak de walnoten grof en strooi erover. Serveer de sandwich met de salade.
combinatietip:
Lekker met groentechips.