Pastasalade niçoise met tonijn, ansjovis & garnalen
Et voilà: een salade in Franse stijl met wel drie soorten vis.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 middelgrote eieren
- 150 g lumachine pasta (pastaschelpjes zak 300 g, Dalla Costa) of (pipe rigate zak 500 g, Grand'Italia)
- 150 g verse haricots verts
- 1 citroen
- 142 g Fish Tales geelvintonijn in olijfolie (blikje)
- 3 el volle yoghurt
- 200 g Merza olijven met ansjovis in blik (uitgelekt)
- 130 g koelverse zongedroogde tomaten
- 150 g frisse komkommermix rauwkost (zakje)
- 100 g garnalen (koelvers, AH Biologisch)
Advertentie
Bereiden
- Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak fijn.
- Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze in 3 gelijke stukjes. Kook ze de laatste 3 min. met de pasta mee. Giet af en laat uitlekken.
- Rasp ondertussen de gele schil van de citroen, pers per citroen 1 helft uit en snijd 1 helft in partjes. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op. Klop een dressing van 3 el olie per blikje, het citroenrasp, 1.5 el -sap per citroen en de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Meng de pasta, haricots verts, olijven, tomaten, komkommerrauwkost, garnalen en dressing in een ruime schaal. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breek de tonijn in stukken over de salade en verdeel over de borden. Bestrooi met het ei en leg er een citroenpartje op.
Tip:
Meenemen? Meng de pasta en bonen met de dressing en verdeel over (weck)potten. Verdeel de rest van de ingrediënten erover. Sluit de potten en bewaar maximaal 8 uur in de koelkast. Laat 30 min. voor het serveren op kamertemperatuur komen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 355 kcal
- eiwit 25 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 855 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Pastasalade niçoise met tonijn, ansjovis & garnalen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pastasalade niçoise met tonijn, ansjovis & garnalen
- 2 middelgrote eieren
Kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water, pel ze en prak fijn.
- 150 g lumachine pasta
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- 150 g verse haricots verts
Verwijder ondertussen de steelaanzet van de haricots verts en snijd ze in 3 gelijke stukjes. Kook ze de laatste 3 min. met de pasta mee.
Giet af en laat uitlekken.
- 1 citroen
- 142 g Fish Tales geelvintonijn in olijfolie
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen, pers 1 helft uit en snijd 1 helft in partjes. Laat de tonijn uitlekken en vang de olie op.
- 3 el volle yoghurt
Klop een dressing van 3 el olie per blikje, het citroenrasp, 1.5 el -sap per citroen en de yoghurt. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 200 g Merza olijven met ansjovis in blik
- 130 g koelverse zongedroogde tomaten
- 150 g frisse komkommermix rauwkost
- 100 g garnalen
Meng de pasta, haricots verts, olijven, tomaten, komkommerrauwkost, garnalen en dressing in een ruime schaal.
Breng op smaak met peper en eventueel zout. Breek de tonijn in stukken over de salade en verdeel over de borden.
Bestrooi met het ei en leg er een citroenpartje op.