Snijbonen-wortel-salade met hazelnoten
Als je de groenten beetgaar kookt, zitten alle voedingsstoffen er nog in én ze blijven lekker knapperig.
190 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
400 gram verse snijbonen
verse snijbonen
400 gram winterpeen
winterpeen
50 gram ongebrande hazelnoten
ongebrande hazelnoten
1 eetlepel arachideolie
arachideolie
2.5 eetlepel zoete chilisaus
zoete chilisaus
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2016 nr. 09 - Koken voor kids
Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van 2 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Kook de groenten in 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.
Meng de groenten met de olie en chilisaus en bestrooi met de hazelnoten.
- combinatietipLekker met gebakken aardappelen en een rundervink (het gerecht is dan niet meer veganistisch).
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Snijbonen-wortel-salade met hazelnoten
Als je de groenten beetgaar kookt, zitten alle voedingsstoffen er nog in én ze blijven lekker knapperig.

bijgerecht
4 personen
190 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van 2 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Kook de groenten in 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.
Meng de groenten met de olie en chilisaus en bestrooi met de hazelnoten.
combinatietip:Lekker met gebakken aardappelen en een rundervink (het gerecht is dan niet meer veganistisch).
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
400 g verse snijbonen
400 g winterpeen
50 g ongebrande hazelnoten
1 el arachideolie
2½ el zoete chilisaus




