Snijbonen-wortel-salade met hazelnoten

Als je de groenten beetgaar kookt, zitten alle voedingsstoffen er nog in én ze blijven lekker knapperig.

190 kcal

15 min. bereiden

2.5/5

(4)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 400 gram verse snijbonen

    verse snijbonen

  • 400 gram winterpeen

    winterpeen

  • 50 gram ongebrande hazelnoten

    ongebrande hazelnoten

  • 1 eetlepel arachideolie

    arachideolie

  • 2.5 eetlepel zoete chilisaus

    zoete chilisaus

Aan de slag

  1. Verwijder de steelaanzet van de snijbonen en snijd in stukken van 2 cm. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van een ½ cm. Kook de groenten in 8 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

  2. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan, laat afkoelen op een bord en hak grof.

  3. Meng de groenten met de olie en chilisaus en bestrooi met de hazelnoten.

  • combinatietipLekker met gebakken aardappelen en een rundervink (het gerecht is dan niet meer veganistisch).
  • Noten, zaden en pitten roosteren

    Instructievideo - 01:19 min.

Wat vond je van dit recept?

Snijbonen-wortel-salade met hazelnoten

Als je de groenten beetgaar kookt, zitten alle voedingsstoffen er nog in én ze blijven lekker knapperig.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig