bewaar
Wolkenbroodjes
Wolkenbroodjes
bewaar

Wolkenbroodjes

De hüttenkäse zit deze keer niet óp, maar ín het broodje. Lekker luchtig!

10 min. bereiden
20 min. oventijd
19waarderingen

Ingrediënten

6 porties

3

middelgrote eieren

100 g

koelverse hüttenkäse kaas

½ tl

bakpoeder

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • mixer

De hüttenkäse zit deze keer niet óp, maar ín het broodje. Lekker luchtig!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Splits de eieren. Vang de eiwitten op in een vetvrije kom.

2

Meng de eidooiers met de hüttenkäse en het bakpoeder. .

3

Klop de eiwitten stijf met een mixer of in een keukenmachine. Ga door tot je pieken hebt die rechtop blijven staan. Spatel het eiwit voorzichtig en snel door het hüttenkäsemengsel en zorg daarbij dat het mengsel luchtig blijft.

4

Schep het beslag met een soeplepel op de met bakpapier beklede bakplaat. Vorm 6 hoopjes en bak deze in ca. 20 min. goudbruin in de oven. Laat iets afkoelen en serveer.

serveertipOpensnijden lukt niet met deze superluchtige broodjes, ze aan één kant beleggen wel.

combinatietipBeleg ze met gerookte zalm (het gerecht is dan niet meer vegetarisch), schijfjes avocado en sesamzaadjes. Of met honing of jam zonder toegevoegde suiker als je van zoet houdt.

Eieren splitsen

Instructievideo - 00:36 min.