Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Splits de eieren. Vang de eiwitten op in een vetvrije kom.
Meng de eidooiers met de hüttenkäse en het bakpoeder. .
Klop de eiwitten stijf met een mixer of in een keukenmachine. Ga door tot je pieken hebt die rechtop blijven staan. Spatel het eiwit voorzichtig en snel door het hüttenkäsemengsel en zorg daarbij dat het mengsel luchtig blijft.
Schep het beslag met een soeplepel op de met bakpapier beklede bakplaat. Vorm 6 hoopjes en bak deze in ca. 20 min. goudbruin in de oven. Laat iets afkoelen en serveer.
Wolkenbroodjes
De hüttenkäse zit deze keer niet óp, maar ín het broodje. Lekker luchtig!
- serveertipOpensnijden lukt niet met deze superluchtige broodjes, ze aan één kant beleggen wel.
- combinatietipBeleg ze met gerookte zalm (het gerecht is dan niet meer vegetarisch), schijfjes avocado en sesamzaadjes. Of met honing of jam zonder toegevoegde suiker als je van zoet houdt.
Eieren splitsen
Instructievideo - 00:36 min.
Gerelateerde recepten
Wolkenbroodjes
De hüttenkäse zit deze keer niet óp, maar ín het broodje. Lekker luchtig!

6 porties
50 kcal
10 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Splits de eieren. Vang de eiwitten op in een vetvrije kom.
Meng de eidooiers met de hüttenkäse en het bakpoeder. .
Klop de eiwitten stijf met een mixer of in een keukenmachine. Ga door tot je pieken hebt die rechtop blijven staan. Spatel het eiwit voorzichtig en snel door het hüttenkäsemengsel en zorg daarbij dat het mengsel luchtig blijft.
Schep het beslag met een soeplepel op de met bakpapier beklede bakplaat. Vorm 6 hoopjes en bak deze in ca. 20 min. goudbruin in de oven. Laat iets afkoelen en serveer.
serveertip:Opensnijden lukt niet met deze superluchtige broodjes, ze aan één kant beleggen wel.
combinatietip:Beleg ze met gerookte zalm (het gerecht is dan niet meer vegetarisch), schijfjes avocado en sesamzaadjes. Of met honing of jam zonder toegevoegde suiker als je van zoet houdt.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 porties)
3 middelgrote eieren
100 g koelverse hüttenkäse kaas
½ tl bakpoeder
Dit heb je nodig
bakpapier
mixer