bewaar
Bananenbrood met notenmix
Bananenbrood met notenmix
bewaar

Bananenbrood met notenmix

Krijg je visite? Dit exotische bananenbrood doet het supergoed op de koffietafel.

10 min. bereiden
30 min. oventijd
45 min. wachten
48waarderingen

Ingrediënten

12 porties

3 el

arachideolie

600 g

banaan

100 g

zelfrijzend bakmeel

½ tl

gemalen kardemom

200 g

amandelmeel

3 el

geraspte kokos

100 ml

vloeibare honing

½ tl

zout

100 g

notenmix

100 g

verse bramen

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • cakevorm 30 cm

  • sateprikker

Krijg je visite? Dit exotische bananenbrood doet het supergoed op de koffietafel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de cakevorm in met 1 el arachideolie en bekleed de cakevorm met bakpapier. Pel en prak de bananen.

2

Zeef het zelfrijzend bakmeel en de kardemom boven een grote kom. Meng de banaan, het amandelmeel, kokosrasp, de olie, honing en het zout erdoor.

3

Hak de noten grof en schep met de bramen door het mengsel.

4

Verdeel het beslag over de cakevorm en bak de cake in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Controleer na 25 min. op gaarheid door er de satéprikker in te steken. Komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar. Laat ca. 45 min. afkoelen.

variatietipJe kunt als variatie in plaats van bramen ook eenzelfde hoeveelheid frambozen nemen. Ook lekker met in kleine stukjes gehakte chocolade 70%.