Ovenschotel met appel, spruiten en salami
Appel doet goed in taarten, maar zeker ook in ovenschotels. Met oer-Hollandse boerenkool bijvoorbeeld.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 700 g geschoonde spruitjes
- 2 rode uien
- 500 g zoete bakaardappelen
- 200 g salami (plakken, vleeswaren)
- 6 el traditionele olijfolie
- 2 Santana appels (of andere frisse, lichtzoete appels)
- 100 g feta
- 80 g koelverse babyboerenkool
- 50 g ongebrande walnoten
Keukenspullen
- bakpapier
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruitjes. Snijd de uien in parten. Schil de aardappeltjes en snijd in parten. Snijd de salami in reepjes. Meng de spruitjes, ui, aardappel en salami met 2/3 van olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
- Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in parten. Voeg na 15 min. toe aan het spruitenmengsel in de oven. Verkuimel de feta. Meng de boerenkool met de rest van de olie. Bestrooi met de walnoten en feta. Serveer bij de ovenschotel.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 795 kcal
- eiwit 21 g
- koolhydraten 46 g
-
vet 55 g
waarvan verzadigd 16 g - natrium 955 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Ovenschotel met appel, spruiten en salami
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Ovenschotel met appel, spruiten en salami
- 700 g geschoonde spruitjes
- 2 rode uien
- 500 g zoete bakaardappelen
- 200 g salami
Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de spruitjes. Snijd de uien in parten. Schil de aardappeltjes en snijd in parten. Snijd de salami in reepjes.
- 4 el traditionele olijfolie
Meng de spruitjes, ui, aardappel en salami met de olie en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 25 min. in de oven.
- 2 Santana appels
Snijd ondertussen de ongeschilde appels in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in parten.
Voeg na 15 min. toe aan het spruitenmengsel in de oven.
- 100 g feta
- 80 g koelverse babyboerenkool
- 50 g ongebrande walnoten
- 2 el traditionele olijfolie
Verkuimel de feta. Meng de boerenkool met de rest van de olie. Bestrooi met de walnoten en feta. Serveer bij de ovenschotel.