Gegratineerde krokante kiphaasjes met courgettespaghetti
Extra groente, zonder dat iemand het doorheeft!
675 kcal
20 min. bereiden, 5 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
2 el
260 g
300 g
125 g
425 ml
250 g
400 g
1
Dit heb je nodig
koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm
steelpan
bakpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 09 - Slim koken
Allerhande Box week 45 2016 - Allerhande Box week 45 2016
Allerhande Box week 18 2017 - Allerhande Box week 18 2017
Allerhande Box Week 50 2018 - Allerhande Box Week 50 2018
Allerhande Box Week 44 2019 - Allerhande Box Week 44 2019
Allerhande Box Week 16 2018 - Allerhande Box Week 16 2018
Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag Bak de kipfilethaasjes in 6 min. op laag vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Zet ondertussen de grill van de oven aan. Kook de spaghettini met eventueel zout in 11 min. beetgaar. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakjes.
Verwarm de polpa in de steelpan op laag vuur. Roer af en toe. Halveer de cherrytomaten.
Neem de kipfilethaasjes uit de pan en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met peper. Zet ca. 5 min. onder de grill of tot de mozzarella gesmolten is.
Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de spaghetti erover af. Laat goed uitlekken.
Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en schenk de pastasaus erover. Verdeel de tomaten erover en leg de krokante kip erop. Garneer met de tuinkers.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
- serveertipGraag wat extra pit? Voeg dan wat druppels tabasco toe.
- variatietipJe kunt dit gerecht ook prima maken met kipschnitzel.
Gegratineerde krokante kiphaasjes met courgettespaghetti
Extra groente, zonder dat iemand het doorheeft!

hoofdgerecht
4 personen
675 kcal
20 min. bereiden
5 min. oventijd
Aan de slag
Verhit de olie in de koekenpan met antiaanbaklaag Bak de kipfilethaasjes in 6 min. op laag vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Zet ondertussen de grill van de oven aan. Kook de spaghettini met eventueel zout in 11 min. beetgaar. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakjes.
Verwarm de polpa in de steelpan op laag vuur. Roer af en toe. Halveer de cherrytomaten.
Neem de kipfilethaasjes uit de pan en leg ze naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de mozzarella erover en bestrooi met peper. Zet ca. 5 min. onder de grill of tot de mozzarella gesmolten is.
Doe de courgettespaghetti in een vergiet en giet de spaghetti erover af. Laat goed uitlekken.
Verdeel de spaghetti over 4 diepe borden en schenk de pastasaus erover. Verdeel de tomaten erover en leg de krokante kip erop. Garneer met de tuinkers.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
serveertip:Graag wat extra pit? Voeg dan wat druppels tabasco toe.
variatietip:Je kunt dit gerecht ook prima maken met kipschnitzel.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 el milde olijfolie
260 g gepaneerde kipfilethaasjes
300 g spaghettini
125 g AH Biologisch buffelmozzarella 52+
425 ml polpa au basilic
250 g nebula cherrytomaten
400 g courgette spaghetti
1 biologische tuinkers in bakje
Dit heb je nodig
koekenpan met antiaanbaklaag Ø 24 cm
steelpan
bakpapier




