Linzenschotel met puree en gehakt

Zachte aardappelpuree + kruidige linzen = een heerlijke ovenschotel.

695 kcal

(Voedingswaarden)

15 min. bereiden / 20 min. oventijd

7 ingrediënten


Aan de slag


  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een wok of hapjespan en bak het gehakt in 5 min. rul. Voeg de roerbakgroente toe en bak op middelhoog vuur 4 min. mee. Voeg de linzencurry toe en verwarm nog 3 min. Roer regelmatig. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. Snijd ondertussen de peterselie fijn. Rasp de kaas. Meng de peterselie en kaas door de aardappelpuree. Vet de ovenschaal in. Doe het linzen-gehaktmengsel in de ovenschaal en verdeel de puree erover. Verwarm ca. 20 min. in de oven.

  • variatietipOok lekker met koriander. Vervang de peterselie door 15 g fijngehakte koriander.

Linzenschotel met puree en gehakt

Zachte aardappelpuree + kruidige linzen = een heerlijke ovenschotel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig