bewaar
Lasagnerolletjes gevuld met gehakt en ricotta uit de oven
Lasagnerolletjes gevuld met gehakt en ricotta uit de oven
bewaar

Lasagnerolletjes gevuld met gehakt en ricotta uit de oven

Het is weer eens wat anders: pasta opgerold in de oven.

30 min. bereiden
30 min. oventijd
126waarderingen

Ingrediënten

4 personen

400 g

verse spinazie

250 g

ricotta

2

uien

1 el

traditionele olijfolie

250 g

rundergehakt voor pasta bolognese

400 g

pastasaus basilicum

250 g

verse lasagnebladen

150 g

geraspte kaas voor ovengratin

Dit heb je nodig

  • staafmixer

  • ovenschaal (25 x 15 cm)

Het is weer eens wat anders: pasta opgerold in de oven.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en laat de spinazie op laag vuur in delen slinken. Laat de spinazie goed uitlekken in een vergiet. Doe samen met de ricotta in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een egaal mengsel.

2

Maak de uien schoon en snipper. Verhit de olie in de koekenpan en bak de ui en het gehakt in 5 min. rul. Voeg het ricotta-spinaziemengsel toe en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verdeel de pastasaus over de ovenschaal. Halveer de lasagnebladen in de lengte. Verdeel 2 el van het gehaktmengsel over een lasagnevel en rol op. Herhaal dit tot alle vellen gevuld zijn.

4

Zet de ovenschaal in het midden van de oven en bak in ca. 30 min. goudbruin en gaar.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Ui snipperen

Instructievideo - 00:52 min.

Lasagnerolletjes gevuld met gehakt en ricotta uit de oven

Het is weer eens wat anders: pasta opgerold in de oven.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig