bewaar
Zalmcarpaccio met mango, komkommer en avocado
Zalmcarpaccio met mango, komkommer en avocado
bewaar

Zalmcarpaccio met mango, komkommer en avocado

Geen vleeseter? Carpaccio kun je ook met zalm maken. Lekker met mango en avocado!

30 min. bereiden
licht pittig
11waarderingen

Ingrediënten

8 personen

1

verse mango

1

komkommer

1

avocado

1

rode peper

1 el

extra vierge olijfolie

1 el

rijstazijn

40 g

rucola

200

AH Feestfavoriet wilde zalmcarpaccio

Geen vleeseter? Carpaccio kun je ook met zalm maken. Lekker met mango en avocado!

Aan de slag

1

Schil de mango en snijd het vruchtvlees langs de pit af. Snijd in reepjes van ca. 3 mm dik en 5 cm lang. Schil de komkommer, halveer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadjes. Snijd in hetzelfde formaat reepjes. Snijd de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en snijd ook in reepjes. Halveer de peper in de lengte, verwijder met een scherp mes de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in reepjes.

2

Meng de mango, komkommer, avocado en rode peper met de olie en azijn. Verdeel de rucola over een grote, platte schaal en verdeel de zalm erover. De saus en kappertjes uit de zalmverpakking worden niet gebruikt. Leg wat mango-groentesalade in het midden en serveer de rest ernaast.

variatietipJe kunt in plaats van rijstazijn ook witte balsamicoazijn gebruiken.

Bart van Olphen - zalmcarpaccio

Instructievideo - 04:25 min.