bewaar
Bloemkool- en broccoliroosjes
Bloemkool- en broccoliroosjes
bewaar

Bloemkool- en broccoliroosjes

Met een krokante bite van panko en hazelnoten tover je bloemkool en broccoli om tot een feestmaal.

10 min. bereiden
20 min. oventijd
26waarderingen

Ingrediënten

4 personen

350 g

bloemkool

350 g

broccoli

1

rode ui

50 g

panko Japans paneermeel

½ el

gedroogde tijm

50 g

ongebrande hazelnoten

30 g

ongezouten roomboter

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal (20 x 30 cm)

Met een krokante bite van panko en hazelnoten tover je bloemkool en broccoli om tot een feestmaal.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de bloemkool en broccoli in roosjes. Breng een pan water met eventueel zout aan de kook en kook de groenten 3 min. Giet af en laat uitlekken.

2

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Meng de panko met de tijm, peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op laag vuur goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.

3

Doe de groenten in de ovenschaal en verdeel de kruidenpanko erover. Doe de boter in klontjes erop en bak in ca. 20 min. in de oven goudbruin. Bestrooi met de hazelnoten.

bewaartipJe kunt dit gerecht t/m stap 2 een dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast.

variatietipVervang dan de hazelnoten door 100 g geitenkaasbolletjes (bakje).

variatietipBestrooi de groenten met 4 el gebakken uitjes in plaats van met hazelnoten.

variatietipVervang de hazelnoten door 70 g uitgebakken spekjes. Lekker hartig.

bereidingstipJe kunt de panko vervangen door verkruimeld brood.