Iberico secreto met romesco
In een pittige Spaanse saus komt dit varkensvlees het best tot z'n recht.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 rode paprika's
- 1 rode peper
- ½ teen knoflook
- 1 el rodewijnazijn
- 3 el traditionele olijfolie
- 100 g rookamandelen
- ½ tl gemalen komijn (djinten)
- 6 salade-uien
- 4 World of meats iberico secreto
- 1 tl gerookte zoete paprikapoeder
- 1 citroen
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Verwarm de oven voor op 225 C.
- Leg de paprika’s op een bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven tot het vel is zwart geblakerd. Keer halverwege.
- Doe de paprika’s in schaal en dek af met vershoudfolie. Laat 15 min. staan.
- Pel het zwarte vel van de paprika’s en doe het vruchtvlees zonder zaadlijsten in een hoge kom.
- Verwijder de steelaanzet van de peper en halveer. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de peper, knoflook, azijn, 1 el olie, rookamandelen en komijn toe aan de paprika.
- Pureer met de staafmixer tot een gladde, dikke saus. Voeg wat water toe als de saus te dik is. Breng eventueel op smaak met zout.
- Bestrijk de salade-uien met 1 el olie. Verhit de grillpan en gril de uien 3 min. op hoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan.
- Bestrijk de iberico secreto met de rest van de olie, bestrooi met de paprikapoeder en breng eventueel op smaak met zout. Verhit de grillpan en gril het vlees 6-8 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en leg op een schaal.
- Halveer de citroen en knijp wat sap uit 1 helft boven het vlees. Snijd de andere helft in partjes. Serveer het vlees met de gegrilde salade-uien, romescosaus en citroenpartjes.
combinatietip:
Lekker met patatas bravas.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 695 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 9 g
-
vet 58 g
waarvan verzadigd 20 g - natrium 155 mg
- vezels 4 g
Pittigheid
Ook te zien in
Iberico secreto met romesco
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Iberico secreto met romesco
Verwarm de oven voor op 225 C.
- 3 rode paprika's
Leg de paprika’s op een bakplaat en bak ca. 30 min. in de oven tot het vel is zwart geblakerd. Keer halverwege.
Doe de paprika’s in schaal en dek af met vershoudfolie. Laat 15 min. staan.
Pel het zwarte vel van de paprika’s en doe het vruchtvlees zonder zaadlijsten in een hoge kom.
- 1 rode peper
Verwijder de steelaanzet van de peper en halveer. Verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje en snijd het vruchtvlees in stukjes.
- ½ teen knoflook
- 1 el rodewijnazijn
- 1 el traditionele olijfolie
- 100 g rookamandelen
- ½ tl gemalen komijn
Voeg de peper, knoflook, azijn, 1 el olie, rookamandelen en komijn toe aan de paprika.
Pureer met de staafmixer tot een gladde, dikke saus. Voeg wat water toe als de saus te dik is. Breng eventueel op smaak met zout.
- 6 salade-uien
- 1 el traditionele olijfolie
Bestrijk de salade-uien met 1 el olie. Verhit de grillpan en gril de uien 3 min. op hoog vuur. Keer regelmatig. Neem uit de pan.
- 4 World of meats iberico secreto
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 tl gerookte zoete paprikapoeder
Bestrijk de iberico secreto met de rest van de olie, bestrooi met de paprikapoeder en breng eventueel op smaak met zout.
Verhit de grillpan en gril het vlees 6-8 min. Keer halverwege. Neem uit de pan en leg op een schaal.
- 1 citroen
Halveer de citroen en knijp wat sap uit 1 helft boven het vlees. Snijd de andere helft in partjes.
Serveer het vlees met de gegrilde salade-uien, romescosaus en citroenpartjes.
combinatietip:
Lekker met patatas bravas.