Iberico presca tagliata
Iberico presca tagliata

Iberico presca tagliata

Met dit stuk vlees waan jij jezelf helemaal in Spaanse sferen. Olé!

20 min. bereiden
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

World of meats iberico presca

3 el

traditionele olijfolie

½ tl

zout

2 tl

tabasco

30 g

pijnboompitten

250 g

romaatjes

75 g

rucola

1 el

balsamicoazijn

50 g

Parmigiano Reggiano

Met dit stuk vlees waan jij jezelf helemaal in Spaanse sferen. Olé!

Aan de slag

1

Besprenkel de lapjes iberico presa aan beide zijden met 1 el olie, het zout en de tabasco. Laat op kamertemperatuur komen. Verhit een droge koekenpan zonder boter of olie en rooster de pijnboompitten in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

2

Snijd de romaatjes in kwarten. Verdeel de rucola over een schaal en schep de romaatjes erop. Bestrooi met de pijnboompitten en besprenkel met de balsamicoazijn.

3

Verhit de koekenpan en bak het vlees afhankelijk van de dikte 4 tot 6 min. Keer halverwege.

4

Snijd het vlees in repen en leg op de schaal met rucola. Schaaf de Parmezaan erover en besprenkel met de rest van de olie.

tip

combinatietipLekker met pasta of risotto.