Biefstuk tagliata
Biefstuk tagliata

Biefstuk tagliata

De kracht van eenvoud: biefstuk met Parmezaanse kaas en een friskruidige dressing.

15 min. bereiden
259waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

biefstukken

6 el

traditionele olijfolie

2 stuks

takje rozemarijn

3 tenen

knoflook

1

citroen

40 g

rucola

50 g

Parmigiano Reggiano

De kracht van eenvoud: biefstuk met Parmezaanse kaas en een friskruidige dressing.

Aan de slag

1

Bestrooi het vlees met peper en zout. Verhit 3 el olie en bak het vlees 6 min. op hoog vuur. Keer halverwege. Neem de biefstukken uit de pan en laat 5 min. rusten op een bord onder aluminiumfolie of een deksel.

2

Schenk ondertussen het bakvet uit de pan en verhit de rest van de olie in dezelfde pan. Voeg de takjes rozemarijn toe. Kneus de tenen knoflook met het lemmet van een mes. Voeg toe aan de olie.

3

Rasp de gele schil van de citroen en voeg toe. Pers de vrucht uit en voeg de helft van het sap toe. Schenk de warme dressing door een metalen zeef (een plastic zeef zou door de warmte kunnen smelten).

4

Snijd het vlees in plakjes van ½ cm en besprenkel met de helft van de dressing. Meng de andere helft van de dressing door de rucola en leg deze op de biefstuk. Schaaf de kaas erover.

tip

algemeenLekker met een tomatensalade en brood

Biefstuk met pepersaus maken

Instructievideo - 04:54 min.