Pasta met paprika en tomatensaus met vegagehakt
In plaats van gewone gehakt gebruiken we in deze pasta vegetarische gehakt. Net zo lekker!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 zak paprikamix
- 250 g volkorenpenne
- 3 el traditionele olijfolie
- 2 tl gemalen venkelzaad
- 350 g vega fijngehakt
- 690 g passata di pomodoro
- 75 g rucola
Advertentie
Bereiden
- Snipper de uien en snijd de knoflook fijn. Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s, snijd in vieren en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 2 cm lang. Kook de pasta in 8 min. beetgaar.
- Verhit ⅔ van de olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook 3 min. Voeg de paprika en het venkelzaad toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak het vegagehakt op hoog vuur in 2 min. krokant. Zet het vuur laag, voeg de tomatensaus toe en warm even door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Giet de pasta af en schep het paprikamengsel en de helft van de rucola erdoor. Verdeel over de borden en schep de saus erop. Garneer met de rest van de rucola.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 550 kcal
- eiwit 31 g
- koolhydraten 58 g
-
vet 17 g
waarvan verzadigd 2 g - natrium 640 mg
- vezels 19 g
Ook te zien in
Pasta met paprika en tomatensaus met vegagehakt
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Pasta met paprika en tomatensaus met vegagehakt
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 1 zak paprikamix
Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten van de paprika’s, snijd in vieren en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes van 2 cm lang.
- 250 g volkorenpenne
Kook de pasta in 8 min. beetgaar.
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tl gemalen venkelzaad
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook 3 min. Voeg de paprika en het venkelzaad toe en roerbak nog 3 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 1 el traditionele olijfolie
- 350 g vega fijngehakt
Verhit ondertussen de olie in een koekenpan en bak het vegagehakt op hoog vuur in 2 min. krokant.
- 690 g passata di pomodoro
Zet het vuur laag, voeg de tomatensaus toe en warm even door. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- 75 g rucola
Giet de pasta af en schep het paprikamengsel en de helft van de rucola erdoor. Verdeel over de borden en schep de saus erop. Garneer met de rest van de rucola.