Vegastamp van boerenkool en bloemkool met feta & hazelnoten
Vegastamp van boerenkool en bloemkool met feta & hazelnoten

Vegastamp van boerenkool en bloemkool met feta & hazelnoten

Stamppotje anders

25 min. bereiden
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

600 g

gesneden boerenkool

400 g

koelvers bloemkoolroosje

95 g

ongebrande hazelnoten

4

AH Biologisch rode uien

4 el

milde olijfolie

2 el

grove mosterd

50 ml

halfvolle melk

150 g

AH Biologisch feta

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Stamppotje anders

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de boerenkool toe. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.

2

Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

3

Snijd de uien in partjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot het zacht is.

4

Giet de aardappelen, boerenkool en bloemkool af en vang een 1⁄2 kopje kookvocht op (per 4 personen). Voeg de rest van de olie, mosterd en melk toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Verkruimel de feta erboven en schep de ui en feta erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

5

Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de geroosterde hazelnoten.

tip

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.