Vegastamp van boerenkool en bloemkool met feta & hazelnoten
Stamppotje anders

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 600 g gesneden boerenkool
- 400 g koelverse bloemkoolroosjes
- 95 g ongebrande hazelnoten
- 4 AH Biologisch rode uien
- 4 el milde olijfolie
- 2 el grove mosterd
- 50 ml halfvolle melk
- 150 g AH Biologisch feta
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de boerenkool toe. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.
- Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
- Snijd de uien in partjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot het zacht is.
- Giet de aardappelen, boerenkool en bloemkool af en vang een 1⁄2 kopje kookvocht op (per 4 personen). Voeg de rest van de olie, mosterd en melk toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Verkruimel de feta erboven en schep de ui en feta erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de geroosterde hazelnoten.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 720 kcal
- eiwit 23 g
- koolhydraten 53 g
-
vet 43 g
waarvan verzadigd 11 g - natrium 680 mg
- vezels 13 g
Ook te zien in
Vegastamp van boerenkool en bloemkool met feta & hazelnoten
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Vegastamp van boerenkool en bloemkool met feta & hazelnoten
- 1 kg iets kruimige aardappelen
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
- 600 g gesneden boerenkool
Kook met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de boerenkool toe.
- 400 g koelverse bloemkoolroosjes
Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.
- 95 g ongebrande hazelnoten
Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur.
Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
- 4 AH Biologisch rode uien
- 2 el milde olijfolie
Snijd de uien in partjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot het zacht is.
Giet de aardappelen, boerenkool en bloemkool af en vang een 1⁄2 kopje kookvocht op (per 4 personen).
- 2 el milde olijfolie
- 2 el grove mosterd
- 50 ml halfvolle melk
Voeg de rest van de olie, mosterd en melk toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree.
- 150 g AH Biologisch feta
Verkruimel de feta erboven en schep de ui en feta erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de geroosterde hazelnoten.