Vegastamp van boerenkool en bloemkool met feta & hazelnoten
Stamppotje anders
720 kcal
25 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg iets kruimige aardappel
iets kruimige aardappel
600 gram gesneden boerenkool
gesneden boerenkool
400 gram koelverse bloemkoolroosjes
koelverse bloemkoolroosjes
95 gram ongebrande hazelnoten
ongebrande hazelnoten
4 AH Biologisch rode uien
AH Biologisch rode uien
4 eetlepel milde olijfolie
milde olijfolie
2 eetlepel grove mosterd
grove mosterd
50 ml halfvolle melk
halfvolle melk
150 gram AH Biologisch feta
AH Biologisch feta
Dit heb je nodig
pureestamper
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Op de gezondere toer - Op de gezondere toer
Allerhande Box week 4 2017 - Allerhande Box week 4 2017
Allerhande Box Week 50 2018 - Allerhande Box Week 50 2018
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de boerenkool toe. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.
Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Snijd de uien in partjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot het zacht is.
Giet de aardappelen, boerenkool en bloemkool af en vang een 1⁄2 kopje kookvocht op (per 4 personen). Voeg de rest van de olie, mosterd en melk toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Verkruimel de feta erboven en schep de ui en feta erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de geroosterde hazelnoten.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Vegastamp van boerenkool en bloemkool met feta & hazelnoten
Stamppotje anders

hoofdgerecht
4 personen
720 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de boerenkool toe. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.
Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.
Snijd de uien in partjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot het zacht is.
Giet de aardappelen, boerenkool en bloemkool af en vang een 1⁄2 kopje kookvocht op (per 4 personen). Voeg de rest van de olie, mosterd en melk toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Verkruimel de feta erboven en schep de ui en feta erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de geroosterde hazelnoten.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
1 kg iets kruimige aardappel
600 g gesneden boerenkool
400 g koelverse bloemkoolroosjes
95 g ongebrande hazelnoten
4 AH Biologisch rode uien
4 el milde olijfolie
2 el grove mosterd
50 ml halfvolle melk
150 g AH Biologisch feta
Dit heb je nodig
pureestamper







