Vegastamp van boerenkool en bloemkool met feta & hazelnoten

Stamppotje anders

720 kcal

25 min. bereiden

3.4/5

(11)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 1 kg iets kruimige aardappel

    iets kruimige aardappel

  • 600 gram gesneden boerenkool

    gesneden boerenkool

  • 400 gram koelverse bloemkoolroosjes

    koelverse bloemkoolroosjes

  • 95 gram ongebrande hazelnoten

    ongebrande hazelnoten

  • 4 AH Biologisch rode uien

    AH Biologisch rode uien

  • 4 eetlepel milde olijfolie

    milde olijfolie

  • 2 eetlepel grove mosterd

    grove mosterd

  • 50 ml halfvolle melk

    halfvolle melk

  • 150 gram AH Biologisch feta

    AH Biologisch feta

Dit heb je nodig

  • pureestamper


Op de gezondere toer - Op de gezondere toer

Allerhande Box week 4 2017 - Allerhande Box week 4 2017

Allerhande Box Week 50 2018 - Allerhande Box Week 50 2018

Aan de slag

  1. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken. Kook met eventueel zout in 20 min. gaar. Voeg na 10 min. de boerenkool toe. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten en voeg de laatste 5 min. toe.

  2. Hak ondertussen de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 4 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord.

  3. Snijd de uien in partjes. Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 10 min. tot het zacht is.

  4. Giet de aardappelen, boerenkool en bloemkool af en vang een 1⁄2 kopje kookvocht op (per 4 personen). Voeg de rest van de olie, mosterd en melk toe. Stamp met de pureestamper tot een grove puree. Verkruimel de feta erboven en schep de ui en feta erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

  5. Verdeel de stamppot over 4 borden en garneer met de geroosterde hazelnoten.

  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Wat vond je van dit recept?

Vegastamp van boerenkool en bloemkool met feta & hazelnoten

Stamppotje anders

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig