Mac and cheese met ham en prei
In Amerika maken ze 'm alleen met kaas. Wij maken het nog lekkerder met prei en ham!
770 kcal
17 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
50 g
50 g
400 ml
1 tl
1 mespunt
300 g
400 g
200 g
400 g
175 g
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 02 - Hollandse Winterkeuken
Receptkaarten Allerhande 2 2017 - Receptkaarten Allerhande 2 2017
Allerhande Box Week 28 2019 - Allerhande Box Week 28 2019
Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus. Voeg de nootmuskaat, peper en het zout toe.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg in de laatste minuut de prei toe. Snijd ondertussen de ham in reepjes. Doe de broccolirijst in een zeef en giet de pasta en prei erboven af. Schep de pasta, prei, broccoli, ham en geraspte kaas door de saus en verwarm nog even. Serveer direct.
Roux maken
Instructievideo - 00:45 min.
Mac and cheese met ham en prei
In Amerika maken ze 'm alleen met kaas. Wij maken het nog lekkerder met prei en ham!

hoofdgerecht
4 personen
770 kcal
17 min. bereiden
Aan de slag
Smelt de boter in een grote pan en voeg de bloem toe. Bak al roerend 3 min. tot het mengsel lichtbruin begint te kleuren (roux). Voeg beetje bij beetje de melk toe en breng aan de kook. Kook in 3 min. al roerend met een garde tot een dikke saus. Voeg de nootmuskaat, peper en het zout toe.
Kook ondertussen de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Voeg in de laatste minuut de prei toe. Snijd ondertussen de ham in reepjes. Doe de broccolirijst in een zeef en giet de pasta en prei erboven af. Schep de pasta, prei, broccoli, ham en geraspte kaas door de saus en verwarm nog even. Serveer direct.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
50 g ongezouten roomboter
50 g tarwebloem
400 ml halfvolle melk
1 tl gedroogde nootmuskaat
1 mespunt zout
300 g minipenne tradizionali
400 g gesneden prei
200 g gerookte achterham
400 g broccolirijst
175 g geraspte oude Goudse kaas 48+




