Pan­nen­koe­ken­taart met pan­cet­ta

Zoet en hartig samen op een pannenkoek maken het een nog feestelijker brunchgerecht.

(5)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands nagerecht Zoet en hartig samen op een pannenkoek maken het een nog feestelijker brunchgerecht. 8 personen
3 5

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Breek de pancetta in stukjes.
  2. Hak ondertussen de chocolade fijn. Snijd de bananen in plakjes en roer de mascarpone los. Besmeer 1 pannenkoek met ¼ van de mascarpone. Verdeel ¼ van de banaan en ¼ van de chocolade erover. Leg er een pannenkoek op en besprenkel met de keukenstroop en ¹/³ van het spek. Maak zo nog 3 lagen. Verdeel de pecannoten over de pannenkoekentaart.

combinatietip:

Fris accentje? Voeg wat citroenrasp toe aan de mascarpone.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 480 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 30 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 02 2017

Pannenkoekentaart met pancetta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pan­nen­koe­ken­taart met pan­cet­ta

1
1
  • 80 g pancetta

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant.

2
2

Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Breek de pancetta in stukjes.

3
3
  • 100 g extra pure chocolade
  • 3 bananen
  • 250 g mascarpone

Hak ondertussen de chocolade fijn. Snijd de bananen in plakjes en roer de mascarpone los.

4
4
  • 1 pannenkoek naturel

Besmeer 1 pannenkoek met ¼ van de mascarpone. Verdeel ¼ van de banaan en ¼ van de chocolade erover.

5
5
  • 3 el keukenstroop
  • 7 pannenkoeken naturel

Leg er een pannenkoek op en besprenkel met de keukenstroop en ¹/³ van het spek. Maak zo nog 3 lagen.

6
6
  • 8 pecannoten

Verdeel de pecannoten over de pannenkoekentaart.

combinatietip:

Fris accentje? Voeg wat citroenrasp toe aan de mascarpone.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.