Picadillo-tostada's met guacamole
Picadillo-tostada's met guacamole

Picadillo-tostada's met guacamole

Mexicaanse klassieker die we met open armen ontvangen in de Nederlandse keuken.

15 min. bereiden
10 min. oventijd
7waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 el

(olijf)olie

175 g

uiensnippers

300 g

rundergehakt

3 el

Euroma Original Spices by Jonnie Boer picadillo

2

tomaten

50 g

Cheddar Tophat 48+

300 g

maiskorrels

8

gordita's

1

verspakket guacamole

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Mexicaanse klassieker die we met open armen ontvangen in de Nederlandse keuken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een hapjespan en bak de uiensnippers 1 min. op hoog vuur. Voeg het gehakt en de picadillo toe en roerbak 3 min. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg toe. Laat op middelhoog vuur 5 min. bakken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

2

Rasp ondertussen de cheddar en laat de maiskorrels uitlekken. Leg de gordita’s op twee met bakpapier beklede bakplaten, verdeel het gehaktmengsel, de mais en de cheddar erover en bak ca. 10 min. in de oven.

3

Bereid ondertussen de guacamole volgens de aanwijzingen op de verpakking (prak de avocado’s met een vork zo fijn mogelijk). Neem de tostada’s uit de oven en serveer met de guacamole.

tip

combinatietipHoud je van pittig? Serveer er tabasco bij.