Gegrild filetlapje met aardappelen en frisse salade
Wat krijgt vlees toch mooie strepen van grillen!
595 kcal
25 min. bereiden, 20 min. oventijd
Ingrediënten
Aantal personen
500 gram vastkokende aardappelen
vastkokende aardappelen
1 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
0.5 theelepel gedroogde rozemarijn
gedroogde rozemarijn
2 rode uien
rode uien
2 tomaten
tomaten
0.5 komkommer
komkommer
100 gram fijngesneden ijsbergsla
fijngesneden ijsbergsla
2 eetlepel honing-tijmdressing
honing-tijmdressing
20 gram saladepittenmix
saladepittenmix
260 gram varkensfiletlapjes
varkensfiletlapjes
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan
keukenpapier
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Box week 7 2017 - Allerhande Box week 7 2017
Allerhande Box week 41 2016 - Allerhande Box week 41 2016
Allerhande Box week 36 2019 - Allerhande Box week 36 2019
Allerhande Box week 14 2017 - Allerhande Box week 14 2017
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een ruime pan water aan de kook. Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild doormidden. Voeg ze, zodra het water kookt, toe aan pan en kook ze in 15 min. bijna gaar. Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet met een vork, besprenkel met de olie en bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout.
Maak de uien schoon en snijd in parten. Leg naast de aardappelen op de bakplaat en rooster in de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Was ondertussen de tomaten en snijd in parten. Was de halve komkommer en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng de sla met de tomaat, komkommer en dressing. Verdeel de pittenmix erover.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Dep de varkensfiletlapjes met wat keukenpapier droog. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 8-10 min. gaar. Keer halverwege.
Verdeel de aardappelen en uien over de borden. Leg de filetlapjes erbij en serveer met de salade.
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Gegrild filetlapje met aardappelen en frisse salade
Wat krijgt vlees toch mooie strepen van grillen!

hoofdgerecht
2 personen
595 kcal
25 min. bereiden
20 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Breng een ruime pan water aan de kook. Boen ondertussen de aardappelen schoon en snijd ze ongeschild doormidden. Voeg ze, zodra het water kookt, toe aan pan en kook ze in 15 min. bijna gaar. Giet af en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Plet met een vork, besprenkel met de olie en bestrooi met de rozemarijn, peper en eventueel zout.
Maak de uien schoon en snijd in parten. Leg naast de aardappelen op de bakplaat en rooster in de oven in ca. 20 min. goudbruin.
Was ondertussen de tomaten en snijd in parten. Was de halve komkommer en snijd in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een theelepel en snijd het vruchtvlees in boogjes. Meng de sla met de tomaat, komkommer en dressing. Verdeel de pittenmix erover.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Dep de varkensfiletlapjes met wat keukenpapier droog. Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Gril in 8-10 min. gaar. Keer halverwege.
Verdeel de aardappelen en uien over de borden. Leg de filetlapjes erbij en serveer met de salade.
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 2 personen)
500 g vastkokende aardappelen
1 el traditionele olijfolie
½ tl gedroogde rozemarijn
2 rode uien
2 tomaten
½ komkommer
100 g fijngesneden ijsbergsla
2 el honing-tijmdressing
20 g saladepittenmix
260 g varkensfiletlapjes
Dit heb je nodig
bakpapier
grillpan
keukenpapier




