Noedelroerbak met 'yakitori' runderreepjes

In maar 15 minuten tover je een Japans geïnspireerd gerecht op tafel!

556 kcal

15 min. bereiden

3.9/5

(54)

Ingrediënten

Aantal personen

Allerhande Box week 17 2017 - Allerhande Box week 17 2017

Allerhande Box Week 7 2019 - Allerhande Box Week 7 2019

Allerhande Box Week 42 2017 - Allerhande Box Week 42 2017

Allerhande Box Week 23 2018 - Allerhande Box Week 23 2018

Allerhande Box Week 21 2019 - Allerhande Box Week 21 2019

Allerhande Box Week 10 2020 - Allerhande Box Week 10 2020

Aan de slag

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar.

  2. Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de roerbakgroente, knoflook, gember en ketjap 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Giet de noedels af en meng met de groente. Verwarm nog 2 min. mee.

  3. Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de yakitorisaus toe en bak al omscheppend 1 min. mee.

  4. Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel het vlees erover en bestrooi met de sesammix.

  • achtergrondinfoDe letterlijke betekenis van yakitori is ‘gegrilde kip’ (yaki = grillen, tori = vogel of kip), maar tegenwoordig wordt er veel gevarieerd. Het verwijst dus nu meer naar de bereidingswijze en tare: sojasaus en mirin, vaak sake en soms een beetje suiker. Wil je echte yakitori maken? Zoek op de site naar 1195173 voor het recept
  • algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
  • Roerbakken / wokken

    Instructievideo - 00:54 min.

Wat vond je van dit recept?

Noedelroerbak met 'yakitori' runderreepjes

In maar 15 minuten tover je een Japans geïnspireerd gerecht op tafel!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig