bewaar
Noedelroerbak met 'yakitori' runderreepjes
Noedelroerbak met 'yakitori' runderreepjes
bewaar

Noedelroerbak met 'yakitori' runderreepjes

In maar 15 minuten tover je een Japans geïnspireerd gerecht op tafel!

15 min. bereiden
29waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

eiernoedels

1 teen

knoflook

2 cm

verse gember

2 el

arachideolie

800 g

Japanse roerbakgroente

3 el

ketjap manis

300 g

runderreepjes

100 ml

yakatorisaus

3 tl

sesammix

In maar 15 minuten tover je een Japans geïnspireerd gerecht op tafel!

Aan de slag

1

Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar.

2

Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de roerbakgroente, knoflook, gember en ketjap 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Giet de noedels af en meng met de groente. Verwarm nog 2 min. mee.

3

Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de yakitorisaus toe en bak al omscheppend 1 min. mee.

4

Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel het vlees erover en bestrooi met de sesammix.

achtergrondinfoDe letterlijke betekenis van yakitori is ‘gegrilde kip’ (yaki = grillen, tori = vogel of kip), maar tegenwoordig wordt er veel gevarieerd. Het verwijst dus nu meer naar de bereidingswijze en tare: sojasaus en mirin, vaak sake en soms een beetje suiker. Wil je echte yakitori maken? Zoek op de site naar 1195173 voor het recept

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

Roerbakken / wokken

Instructievideo - 00:54 min.