Noedelroerbak met 'yakitori' runderreepjes
In maar 15 minuten tover je een Japans geïnspireerd gerecht op tafel!
556 kcal
15 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
250 g
1 teen
2 cm
2 el
800 g
3 el
300 g
100 ml
3 tl
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
Allerhande Box week 17 2017 - Allerhande Box week 17 2017
Allerhande Box Week 7 2019 - Allerhande Box Week 7 2019
Allerhande Box Week 42 2017 - Allerhande Box Week 42 2017
Allerhande Box Week 23 2018 - Allerhande Box Week 23 2018
Allerhande Box Week 21 2019 - Allerhande Box Week 21 2019
Allerhande Box Week 10 2020 - Allerhande Box Week 10 2020
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de roerbakgroente, knoflook, gember en ketjap 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Giet de noedels af en meng met de groente. Verwarm nog 2 min. mee.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de yakitorisaus toe en bak al omscheppend 1 min. mee.
Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel het vlees erover en bestrooi met de sesammix.
- achtergrondinfoDe letterlijke betekenis van yakitori is ‘gegrilde kip’ (yaki = grillen, tori = vogel of kip), maar tegenwoordig wordt er veel gevarieerd. Het verwijst dus nu meer naar de bereidingswijze en tare: sojasaus en mirin, vaak sake en soms een beetje suiker. Wil je echte yakitori maken? Zoek op de site naar 1195173 voor het recept
- algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Noedelroerbak met 'yakitori' runderreepjes
In maar 15 minuten tover je een Japans geïnspireerd gerecht op tafel!

hoofdgerecht
4 personen
556 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar.
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de roerbakgroente, knoflook, gember en ketjap 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Giet de noedels af en meng met de groente. Verwarm nog 2 min. mee.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de yakitorisaus toe en bak al omscheppend 1 min. mee.
Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel het vlees erover en bestrooi met de sesammix.
achtergrondinfo:De letterlijke betekenis van yakitori is ‘gegrilde kip’ (yaki = grillen, tori = vogel of kip), maar tegenwoordig wordt er veel gevarieerd. Het verwijst dus nu meer naar de bereidingswijze en tare: sojasaus en mirin, vaak sake en soms een beetje suiker. Wil je echte yakitori maken? Zoek op de site naar 1195173 voor het recept
algemeen:Dit is een Allerhande Box gerecht.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
250 g eiernoedels
1 teen knoflook
2 cm verse gember
2 el arachideolie
800 g Japanse roerbakgroente
3 el ketjap manis
300 g runderreepjes
100 ml yakatorisaus
3 tl sesamzaad




