Noedelroerbak met yakitori runderreepjes
In maar 15 minuten tover je een Japans gerecht op tafel!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 250 g eiernoedels
- 1 teen knoflook
- 2 cm verse gember
- 2 el arachideolie
- 800 g Japanse roerbakgroente
- 3 el ketjap manis
- 300 g runderreepjes
- 100 ml yakatorisaus
- 3 tl sesammix
Advertentie
Bereiden
- Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar.
- Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember. Verhit de helft van de olie in een wok en bak de roerbakgroente, knoflook, gember en ketjap 3 min. al omscheppend op hoog vuur. Giet de noedels af en meng met de groente. Verwarm nog 2 min. mee.
- Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de yakitorisaus toe en bak al omscheppend 1 min. mee.
- Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel het vlees erover en bestrooi met de sesammix.
Tip:
Dit is een Allerhande Box gerecht.

Roerbakken / wokken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 525 kcal
- eiwit 28 g
- koolhydraten 69 g
-
vet 14 g
waarvan verzadigd 3 g - natrium 1.520 mg
- vezels 5 g
Ook te zien in
Noedelroerbak met yakitori runderreepjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Noedelroerbak met yakitori runderreepjes
- 250 g eiernoedels
Breng een ruime pan water aan de kook. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar.
- 1 teen knoflook
- 2 cm verse gember
Maak ondertussen de knoflook schoon en snijd fijn. Schil en rasp de gember.
- 1 el arachideolie
- 800 g Japanse roerbakgroente
- 3 el ketjap manis
Verhit de olie in een wok en bak de roerbakgroente, knoflook, gember en ketjap 3 min. al omscheppend op hoog vuur.
Giet de noedels af en meng met de groente. Verwarm nog 2 min. mee.
- 1 el arachideolie
- 300 g runderreepjes
- 100 ml yakatorisaus
Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak het vlees al omscheppend 1 min. op hoog vuur. Voeg de yakitorisaus toe en bak al omscheppend 1 min. mee.
- 3 tl sesammix
Verdeel de noedels over diepe borden, verdeel het vlees erover en bestrooi met de sesammix.