bewaar
Chocolatechip cookie dough
Chocolatechip cookie dough
bewaar

Chocolatechip cookie dough

Het allerlekkerste aan koekjes bakken: snoepen van het deeg. Waarom zou je er dan eigenlijk koekjes van maken?

15 min. bereiden
10waarderingen

Ingrediënten

8 personen

200 g

tarwebloem

75 g

gezouten roomboter

150 g

lichtbruine basterdsuiker

4 el

milde yoghurt

2 tl

vanillearoma

50 g

pure chocolade

Dit heb je nodig

  • magnetron

Het allerlekkerste aan koekjes bakken: snoepen van het deeg. Waarom zou je er dan eigenlijk koekjes van maken?

Aan de slag

Verhit de bloem 1 min. op de hoogste stand in de magnetron. Mix met een handmixer de boter en suiker in ca. 5 min. tot een glad mengsel. Voeg de yoghurt toe en mix weer 5 min. Voeg vervolgens de bloem en het vanillearoma toe en mix nog 1 min. Hak de chocolade grof en meng door de cookie dough. Serveer in een bakje of maak er bolletjes van.

variatietipVan de ‘dough’ kunnen ook koekjes gebakken worden. Vorm er met de hand of een uitsteker ca. 16 kleine koekjes van en bak in 13 min. op 190 °C.
dieettipVervang de bloem door amandelmeel voor een glutenvrij cookie dough. Dan hoef je het niet te verhitten in de magnetron. Let op: garneer met glutenvrije dingen zoals vers fruit, geraspte kokos, chocoladesaus.
serveertipJe kunt je cookie dough met allerlei verschillende dingen garneren. Bijvoorbeeld M&M’s, gehakte nootjes, chocoladesaus, vers fruit etc.
combinatietipLekker met gehakte hazelnootjes.

Chocolatechip cookie dough

Het allerlekkerste aan koekjes bakken: snoepen van het deeg. Waarom zou je er dan eigenlijk koekjes van maken?

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig