Taartjes met groenterozen

Deze taartjes van bladerdeeg, courgette en winterpeen doen het fantastisch op een mooie gedekte tafel.

185 kcal

15 min. bereiden, 50 min. oventijd

2.7/5

(12)

Ingrediënten

Aantal porties

Dit heb je nodig

  • muffinvorm


Mei 2017 - Mei 2017

Aan de slag

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer het stuk courgette en de winterpeen in de lengte. Snijd de courgette en peen in dunne plakjes van 2 mm.

  2. Halveer 1 plak bladerdeeg. Leg de 2 helften op het werkblad en laat ze een ½ cm aan de korte zijde overlappen. Druk aan. Leg 10 courgetteplakjes dakpansgewijs met de ronde zijde tegen de bovenkant over de lange zijde van de bladerdeegstrook. Leg op elke even courgetteplakje een wortelplakje. Pak de onderkant van de bladerdeegstrook en vouw (als een deken) over de groente heen. Pak de korte zijde van het bladerdeeg met beide handen vast en rol voorzichtig op tot een roos. Doe de roos in de muffinvorm. Herhaal deze stap voor alle taartjes.

  3. Klop het ei los. Bestrijk de rozen met het ei. Bak de rozen 45-50 min. in het midden van de oven. Laat na het bakken ca. 3 min. afkoelen zodat de rozen makkelijk uit de vorm komen.

  • serveertipserveer met Ajvar (schaal, 150 g)

Wat vond je van dit recept?

Taartjes met groenterozen

Deze taartjes van bladerdeeg, courgette en winterpeen doen het fantastisch op een mooie gedekte tafel.

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig