bewaar
Glutenvrije hamburgerbroodjes
Glutenvrije hamburgerbroodjes
bewaar

Glutenvrije hamburgerbroodjes

Deze glutenvrije broodjes zoeken alleen nog een hamburger.

20 min. bereiden
15 min. oventijd
1 uur wachten
5waarderingen

Ingrediënten

6 porties

300 ml

water

50 ml

geitenmelk

7 g

gedroogde gist

450 g

AH Vrij van gluten zelfrijzend bakmeel

30 g

ongezouten roomboter

2½ tl

kristalsuiker

2 tl

zout

2

middelgroot ei

1½ tl

Verstegen zwart sesamzaad

1½ tl

Verstegen blank sesamzaad

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Deze glutenvrije broodjes zoeken alleen nog een hamburger.

Aan de slag

1

Meng in een mengkom het water, de melk en gist. Laat 10 min. staan. Voeg de broodmix, boter, suiker, het zout en de helft van de eieren toe. Kneed het deeg met een keukenmachine of een broodmixer op de hoogste stand in 5 min. tot een soepel deeg. Het deeg blijft een beetje plakkerig. Laat het deeg 45 tot 60 min. afgedekt rijzen op een warme, tochtvrije plek.

2

Verwarm de oven voor op 230 °C. Mix ondertussen de zwarte en blanke sesamzaadjes. Kluts het laatste ei. Kneed met vochtige handen 6 broodjes van het deeg. Bestrijk alle bolletjes met het ei. Bestrooi de bolletjes met het sesamzaad. Bak ze in de oven in 15 min. gaar.

variatietipVoeg aan het deeg 1 tl pizzakruiden toe voor een kruidige smaak.