bewaar
Aubergine met lichtpittige tomatensaus
Aubergine met lichtpittige tomatensaus
bewaar

Aubergine met lichtpittige tomatensaus

Pasta? Vlees? Dit bijgerecht ziet er niet alleen fantastisch uit: hij doet het ook goed bij al deze gerechten!

10 min. bereiden
25 min. oventijd
licht pittig
46waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

3 el

traditionele olijfolie

250 g

ricotta

1 teen

knoflook

4 takjes

verse oregano

½ tl

chilivlokken

390 g

tomatenblokjes met basilicum en oregano

2 el

kappertjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Pasta? Vlees? Dit bijgerecht ziet er niet alleen fantastisch uit: hij doet het ook goed bij al deze gerechten!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines in de lengte en snijd het vruchtvlees kruislings in zonder de schil te beschadigen. Leg de auberginehelften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met ⅔ van de olie en bestrooi eventueel met zout. Stort de ricotta uit het bakje naast de auberginehelften op de bakplaat. Bak ca. 25 min. onder het midden van de oven.

2

Snijd ondertussen de knoflook en de helft van de oreganoblaadjes fijn. Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de knoflook, oregano en chilivlokken 1 min. Voeg de tomatenblokjes toe en verwarm 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Neem de aubergines uit de oven en verdeel de saus erover. Verdeel de ricotta en kappertjes over de saus. Garneer met de rest van de oreganoblaadjes.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Aubergine met lichtpittige tomatensaus

Pasta? Vlees? Dit bijgerecht ziet er niet alleen fantastisch uit: hij doet het ook goed bij al deze gerechten!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig