bewaar
Aubergine uit de oven
Aubergine uit de oven
bewaar

Aubergine uit de oven

Haal de grillpan maar alvast tevoorschijn!

15 min. bereiden
25 min. oventijd
188waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

aubergines

2 tenen

knoflook

15 g

basilicum

2 el

traditionele olijfolie

800 g

tomatenblokjes

2 tl

gedroogde oregano

50 g

geraspte Parmezaanse kaas

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Haal de grillpan maar alvast tevoorschijn!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergine in partjes. Snijd de knoflook fijn en scheur de blaadjes van het basilicum. Verhit de grillpan en gril de aubergine in 5 min. goudbruin en bijna gaar.

2

Verhit ondertussen de olie in een steelpan en fruit de knoflook 1 min. Voeg de tomatenblokjes, kruiden en peper en zout toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op laag vuur pruttelen. Vet de ovenschaal in met olie. Doe de aubergine in de schaal, voeg de tomatensaus toe en schep om.

3

Bestrooi met de kaas en bak ca. 25 min. in het midden van de oven.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Aubergine uit de oven

Haal de grillpan maar alvast tevoorschijn!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande

Dit heb je nodig