Zomerse bonen-preistoof met gegrilde ricotta en tomatensaus
De combinatie van zachte smaken scoren bij jong én oud.
Ingrediënten
4 personen
250 g
ricotta
2 el
traditionele olijfolie
2 tenen
knoflook
600 g
gesneden prei
510 g
reuzenbonen in blik
780 g
pastasaus basis kappertjes en oregano
Aan de slag
Zet de ovengrill aan. Doe de ricotta in een vuurvaste schaal en zet ca. 12 min. onder de grill. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de knoflook met de prei 6 min.
Doe ondertussen de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg ze samen met de pastasaus toe aan de prei. Neem de ricotta uit de oven en verdeel in stukken over de preistoof. Bestrooi met peper. Laat 7 min. stoven zonder deksel op de pan. Schep in een schaal.
Knoflook snijden
Instructievideo - 00:57 min.
Zomerse bonen-preistoof met gegrilde ricotta en tomatensaus
De combinatie van zachte smaken scoren bij jong én oud.

hoofdgerecht
4 personen
415 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Zet de ovengrill aan. Doe de ricotta in een vuurvaste schaal en zet ca. 12 min. onder de grill. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de knoflook met de prei 6 min.
Doe ondertussen de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg ze samen met de pastasaus toe aan de prei. Neem de ricotta uit de oven en verdeel in stukken over de preistoof. Bestrooi met peper. Laat 7 min. stoven zonder deksel op de pan. Schep in een schaal.
combinatietip:Lekker met Campagnard (brood, AH Liefde & Passie); dan is het gerecht niet meer glutenvrij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)250 g ricotta
2 el traditionele olijfolie
2 tenen knoflook
600 g gesneden prei
510 g reuzenbonen in blik
780 g pastasaus basis kappertjes en oregano