bewaar
Zomerse bonen-preistoof met gegrilde ricotta en tomatensaus
Zomerse bonen-preistoof met gegrilde ricotta en tomatensaus
bewaar

Zomerse bonen-preistoof met gegrilde ricotta en tomatensaus

De combinatie van zachte smaken scoren bij jong én oud.

15 min. bereiden
36waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 g

Galbani ricotta

2 el

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

600 g

gesneden prei

510 g

Bonduelle reuzenbonen

780 g

pastasaus basis kappertjes en oregano

De combinatie van zachte smaken scoren bij jong én oud.

Aan de slag

1

Zet de ovengrill aan. Doe de ricotta in een vuurvaste schaal en zet ca. 12 min. onder de grill. Snijd de knoflook fijn. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en bak de knoflook met de prei 6 min.

2

Doe ondertussen de bonen in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Voeg ze samen met de pastasaus toe aan de prei. Neem de ricotta uit de oven en verdeel in stukken over de preistoof. Bestrooi met peper. Laat 7 min. stoven zonder deksel op de pan. Schep in een schaal.

combinatietipLekker met Campagnard (brood, AH Liefde & Passie); dan is het gerecht niet meer glutenvrij.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.