Tonijnsteaks Hawaï met ananassalsa
Ultiem zomergevoel: gegrilde vis geserveerd met tropisch fruit.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 3 el Japanse sojasaus
- 1 el traditionele olijfolie
- 250 ml sinaasappelsap
- 1 el paprikapoeder
- 1 rode ui
- 4 verse tonijnsteaks
- 1 rode paprika
- 1 verse jalapeñopeper
- 2 el vloeibare honing
- 250 g verse ananasstukjes
Keukenspullen
- barbecue
- bakje met deksel
Advertentie
Bereiden
- Steek de barbecue aan. Meng de sojasaus, olie, de helft van de sinaasappelsap en de paprikapoeder in een ruim bakje waar een deksel op kan. Halveer de rode ui, snijd 1 helft in dunne halve ringen en voeg toe aan de marinade. Leg de tonijnsteaks erin en laat ze met de deksel op het bakje in de koelkast marineren tot gebruik.
- Snipper de andere helft van de ui. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Halveer de jalapeñopeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Doe de gesnipperde ui, paprika, jalapeño, honing en de rest van het sinaasappelsap in een steelpan en breng aan de kook. Laat de salsa 10 min. inkoken op middelhoog vuur en neem van het vuur. Snijd de ananas in kleine blokjes en schep door de salsa. Neem de tonijnsteaks uit de marinade en gril ze op een heet gedeelte van de barbecue 3-4 min. Keer halverwege. Serveer met de warme salsa.
bereidingstip:
De salsa is ook koud lekker. Je kunt hem eventueel 2 dagen van tevoren bereiden.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 240 kcal
- eiwit 32 g
- koolhydraten 22 g
-
vet 2 g
waarvan verzadigd 0 g - natrium 320 mg
- vezels 2 g
Pittigheid
Ook te zien in
Tonijnsteaks Hawaï met ananassalsa
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tonijnsteaks Hawaï met ananassalsa
Steek de barbecue aan.
- 3 el Japanse sojasaus
- 1 el traditionele olijfolie
- 125 ml sinaasappelsap
- 1 el paprikapoeder
Meng de sojasaus, olie, de sinaasappelsap en de paprikapoeder in een ruim bakje waar een deksel op kan.
- 1 rode ui
Halveer de rode ui, snijd 1 helft in dunne halve ringen en voeg toe aan de marinade.
- 4 verse tonijnsteaks
Leg de tonijnsteaks erin en laat ze met de deksel op het bakje in de koelkast marineren tot gebruik.
- 1 rode paprika
Snipper de andere helft van de ui. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- 1 verse jalapeñopeper
Halveer de jalapeñopeper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- 2 el vloeibare honing
- 125 ml sinaasappelsap
Doe de gesnipperde ui, paprika, jalapeño, honing en de rest van het sinaasappelsap in een steelpan en breng aan de kook.
- 250 g verse ananasstukjes
Laat de salsa 10 min. inkoken op middelhoog vuur en neem van het vuur. Snijd de ananas in kleine blokjes en schep door de salsa.
Neem de tonijnsteaks uit de marinade en gril ze op een heet gedeelte van de barbecue 3-4 min. Keer halverwege. Serveer met de warme salsa.
bereidingstip:
De salsa is ook koud lekker. Je kunt hem eventueel 2 dagen van tevoren bereiden.