Louisiana coleslaw
Bij een echte Amerikaanse barbecue hoort natuurlijk een goede coleslaw van rode en witte kool.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 6 el mayonaise
- 4 el appelciderazijn
- 2 el grove Zaanse mosterd
- 1 tl mosterdpoeder
- 2 el vloeibare honing
- 300 g verse rode kolen
- 300 g gesneden witte kool
- 1 rode ui
- 1 winterpeen (alle varianten mogelijk)
- 1 el verse platte peterselie
Advertentie
Bereiden
Meng voor de dressing de mayonaise met de appelciderazijn, grove mosterd, mosterdpoeder, honing en peper en zout naar smaak. Snijd de rode en witte kool fijn, snipper de ui, snijd de wortel julienne of rasp deze en hak de peterselie fijn. Meng in een saladekom de rode kool, witte kool, rode ui, wortel en peterselie goed door elkaar. Meng de dressing erdoor.
bereidingstip:
Als je de dressing pas op het laatste moment toevoegt, blijft de koolsalade lekker knapperig.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 145 kcal
- eiwit 2 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 11 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 240 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Louisiana coleslaw
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Louisiana coleslaw
- 6 el mayonaise
- 4 el appelciderazijn
- 2 el grove Zaanse mosterd
- 1 tl mosterdpoeder
- 2 el vloeibare honing
Meng voor de dressing de mayonaise met de appelciderazijn, grove mosterd, mosterdpoeder, honing en peper en zout naar smaak.
- 300 g verse rode kolen
- 300 g gesneden witte kool
- 1 rode ui
- 1 winterpeen
- 1 el verse platte peterselie
Snijd de rode en witte kool fijn, snipper de ui, snijd de wortel julienne of rasp deze en hak de peterselie fijn.
Meng in een saladekom de rode kool, witte kool, rode ui, wortel en peterselie goed door elkaar. Meng de dressing erdoor.
bereidingstip:
Als je de dressing pas op het laatste moment toevoegt, blijft de koolsalade lekker knapperig.