Gegrilde salade caprese
Gegrilde salade caprese

Gegrilde salade caprese

Salade caprese deluxe met natuurlijk tomaten en mozzarella, maar deze keer ook met verrassende extra's.

20 min. bereiden
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

380 g

Tasty Tom trostomaat

2 kropjes

babyromainesla

3

paprika's

4 el

traditionele olijfolie

2 el

rodewijnazijn

15 g

verse basilicum

250 g

mozzarella

Dit heb je nodig

  • barbecue

Salade caprese deluxe met natuurlijk tomaten en mozzarella, maar deze keer ook met verrassende extra's.

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan.

2

Halveer de tomaten en snijd de kropjes sla elk in 6 parten. Halveer de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in grove stukken. Besprenkel de groenten met de helft van de olie.

3

Gril de tomaten 2 min. op de snijkant op de hete barbecue. Gril ook de parten sla en de paprikastukken 2-3 min.

4

Leg de gegrilde groenten op een platte schaal en besprenkel met de azijn. Scheur de blaadjes basilicum in grove stukken en strooi over de groenten. Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel ook over de salade. Besprenkel met de rest van de olie.

tip

combinatietipLekker met (versgemalen) peper en ciabattabrood (het gerecht is dan niet meer glutenvrij).

variatietipDeze salade is ook lekker met rauwe groenten. Dan staat hij in minder dan 10 minuten op tafel!

Gegrilde salade caprese

Instructievideo - 00:28 min.