Ingrediënten
4 personen
2 tenen
knoflook
1
ui
2 el
traditionele olijfolie
850 ml
Mutti pomodoro San Marzano tomaten in blik
20 g
verse Italiaanse kruiden
1 tl
kristalsuiker
Dit heb je nodig
keukentouw
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig met een houten lepel en druk de tomaten stuk. Neem de kruiden eruit. Breng op smaak met de suiker en peper en eventueel zout.
Tomatensaus
Zó maak je een goede tomatensaus.

bijgerecht
4 personen
125 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig met een houten lepel en druk de tomaten stuk. Neem de kruiden eruit. Breng op smaak met de suiker en peper en eventueel zout.
variatietip:Je kunt de San Marzano-tomaten ook vervangen door gepelde tomaten (blik 400 g).
bewaartip:Je kunt de saus 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de saus maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.be/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)2 tenen knoflook
1 ui
2 el traditionele olijfolie
850 ml Mutti pomodoro San Marzano tomaten in blik
20 g verse Italiaanse kruiden
1 tl kristalsuiker
Dit heb je nodig
keukentouw