Tomatensaus maken
Een goede tomatensaus is de basis voor een scala aan gerechten: bijvoorbeeld voor pasta, voor op pizza, een ovenschotel of een stoofje. En je hoeft er amper boodschappen voor in huis te halen.
125 kcal
35 min. bereiden
Ingrediënten
Aantal personen
2 tenen knoflook
knoflook
1 ui
ui
2 eetlepel traditionele olijfolie
traditionele olijfolie
850 ml Mutti pomodoro San Marzano tomaten in blik
Mutti pomodoro San Marzano tomaten in blik
20 gram verse Italiaanse kruiden
verse Italiaanse kruiden
1 theelepel kristalsuiker
kristalsuiker
Dit heb je nodig
keukentouw
Ontdek meer van dit soort gerechten
Ook te zien in
2017 nr. 08 - Elke dag Italiaans
Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig met een houten lepel en druk de tomaten stuk. Neem de kruiden eruit. Breng op smaak met de suiker en peper en eventueel zout.
- variatietipJe kunt de San Marzano-tomaten ook vervangen door gepelde tomaten (blik 400 g).
- bewaartipJe kunt de saus 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de saus maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.
Tomatensaus maken
Een goede tomatensaus is de basis voor een scala aan gerechten: bijvoorbeeld voor pasta, voor op pizza, een ovenschotel of een stoofje. En je hoeft er amper boodschappen voor in huis te halen.

bijgerecht
4 personen
125 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit op laag vuur de ui en knoflook 5 min. Voeg de tomaten toe en breng aan de kook.
Bind de kruiden samen met keukentouw en voeg toe. Laat 25 min. op laag vuur zachtjes koken. Roer regelmatig met een houten lepel en druk de tomaten stuk. Neem de kruiden eruit. Breng op smaak met de suiker en peper en eventueel zout.
variatietip:Je kunt de San Marzano-tomaten ook vervangen door gepelde tomaten (blik 400 g).
bewaartip:Je kunt de saus 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Je kunt de saus maximaal 3 maanden in de vriezer bewaren.
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)
2 tenen knoflook
1 ui
2 el traditionele olijfolie
850 ml Mutti pomodoro San Marzano tomaten in blik
20 g verse Italiaanse kruiden
1 tl kristalsuiker
Dit heb je nodig
keukentouw




